Yatırımsızlık Warren Buffet’ı 157,2 milyar dolarlık nakite boğdu

Milyarder yatırımcı Warren Buffet'ın şirketi Berkshire Hathaway yatırım stratejisine uygun seçenekler olmadığı için nakitte kalmayı tercih edince kasasındaki nakit varlıklar 157,2 milyar dolarla rekor düzeye çıktı.

Ekonomi 7 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
'Omaha kahini' Buffett'ın kasasında 152,7 milyar dolar nakiti var.

“Omaha kahini” olarak bilinen dünyanın en büyük borsa yatırımcılarından Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway Inc.’in nakit varlıkları hem yüksek faiz oranları hem de kaynakların değerlendirilebileceği uygun anlaşmaların azlığı nedeniyle 157,2 milyar dolarla yeni bir rekor kırdı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Berkshire’ın büyük ölçüde kısa vadeli Hazine tahvillerinde park ettiği tutar iki yıl önce kaydedilen zirve seviyeyi aştı.

Holding ayrıca yüksek faiz oranlarının nakit varlıkları üzerindeki etkisinden ve sigorta işletmelerindeki kazançlardan yararlandığı için bir önceki yıla göre yüzde 40,6 artışla 10,76 milyar dolarlık faaliyet kârı bildirdi.

Hisse geri alımlarına ağırlık verdi

Son yıllarda Berkshire Buffett’a şöhret kazandıran büyük anlaşmalar bulmakta zorlandı. Bu durum şirkette hızlı bir şekilde dağıtabileceğinden daha fazla nakit bıraktı. Buffett ayrıca cazip alternatiflerin azlığı nedeniyle hisse geri alımlarına da ağırlık verdi ve bu önlemlerin hissedarlara fayda sağladığını söyledi. Şirketin B sınıfı hisseleri, yatırımcıların çeşitlendirilmiş iş yelpazesini kötüleşen ekonomik koşullara karşı bir koruma olarak görmesiyle eylül ayında rekor seviyeye ulaştı. Hisseler bu kazançların bir kısmını geri vermiş olsa da, hisse senedi yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 14 artış gösterdi.

'Omaha kahini' Warren Buffet'in cebinde 150 milyar dolara yakın nakiti var‘Omaha kahini’ Warren Buffet’in cebinde 150 milyar dolara yakın nakiti var

Hazine bonosundan da kazanıyor

“Omaha kahini” ayrıca en az yüzde 5 getirili kısa vadeli Hazine bonoları satın alarak artan tahvil getirilerinden yararlanıyor. Holding geçen yılın sonunda yaklaşık 93 milyar dolar olan bu tür yatırımları üçüncü çeyreğin sonunda 126,4 milyar dolara çıkardı.

Berkshire hisseleri çeyrek boyunca rekor seviyeye yükselirken geri alım faaliyeti yavaşlamaya devam etti. Firma hisse geri alımı için 1,1 milyar dolar harcayarak 9 aylık toplamı yaklaşık 7 milyar dolara çıkardı.

Berkshire A sınıfı hisseleri bu yıl yaklaşık yüzde 14 artış gösterdi. Hisseler 19 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra zirveden yaklaşık yüzde 6 düştü.

Warren Buffett’a göre olağanüstü günler sona ermiş olabilirWarren Buffett’a göre olağanüstü günler sona ermiş olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.