Warren Buffett’a göre olağanüstü günler sona ermiş olabilir

Milyarder yatırımcı Warren Buffett önümüzdeki dönemde şirketler kârlarının düşebileceğini belirterek, “Amerikan ekonomisinin olağanüstü günleri sona ermiş olabilir” dedi.

Ekonomi 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Buffet'a göre TSMC çok iyi bir şirket.

Dünyanın en önemli borsa yatırımcısı Warren Buffett, Amerikan ekonomisinin geleceğiyle ilgili çok iyimser değil. ABD’nin en büyük yatırım holdinglerinden Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett şirketlerinin 2023’ün kalan bölümünde düşeceğini öngördüğü karlarına dikkat çekerek ABD ekonomisinin geçirdiği muhteşem dönemin sona ermiş olabileceğini belirtti. Dünyanın en önemli borsa yatırımcısı olan Buffet, Tayvanlı çip devi TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co) hisselerinden jeopolitik nedenlerle çıkış kararına da üzüldüğünü belirterek ABD ile Çin’in birbirlerini fazla zorlamaması gerektiğini ifade etti.

Buffett 'Japonya'ya daha çok yatırım yapacağım' dedi, hisseler uçtuBuffett ‘Japonya’ya daha çok yatırım yapacağım’ dedi, hisseler uçtu

Buffett, Berkshire Hathaway genel kurulunda yatırımcılara yaptığı açıklamada ilk çeyrek faaliyet kârlarının yüzde 13 ile fena olmadığını ancak ABD ekonomisinin geçirdiği olağanüstü dönemin sona erdiğini belirtti.

Berkshire Hathaway CEO’su, kontrol ettiği sermayeyi Tayvan yerine Japonya’da konuşlandırmayı tercih ettiğini ve jeopolitik nedenlerin şirketini bu ülkenin çip üreticisi devindeki hisselerini azaltmaya yönlendirmesine üzüldüğünü belirtti.

Buffett, TSMC’nin dünyanın en iyi yönetilen ve en önemli şirketlerinden biri olduğunu vurgulayarak “Çip endüstrisinde onların seviyesinde olan kimse yok” dedi.

TSMC’deki hisselerini azalttı

Ancak bu açıklamalar, Berkshire’ın kasım ayında 5 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını duyurması sonrası Buffett’ın Çin ile Tayvan arasında artan gerilimi neden göstererek dördüncü çeyrekte TSMC’deki hissesini yüzde 86 oranında azaltmasını engellemedi.

Warren Buffet, 2022’de 22,8 milyar dolar zarar etti ama gelecekten ümitliWarren Buffet, 2022’de 22,8 milyar dolar zarar etti ama gelecekten ümitli

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.