57 yıl sonra bir ilk… ‘Uçan Hollandalı’ kapakta

Üç kez dünya şampiyonu olan Formula 1 pilotu Max Verstappen, son yıllarda elde ettiği başarıların ardından Time dergisininin kapağına çıktı. Verstappen, 57 yıl sonra bunu başaran ilk Hollandalı oldu.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Verstappen, Formula 1'in son üç sezonun şampiyonu. Time onun için 'Durdurulamaz' başlığını kullandı.

Formula 1’deki üst üste ve toplamda üçüncü şampiyonluğunu Katar Grand Prix’sinde ilan eden Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen, bu sezon 20 yarışın sadece bir tanesinde podyuma çıkamadı. Verstappen, 17 kez yarışlardan birincilikle ayrılmayı başardı. Son olarak Brezilya Grand Prix’sini kazanan ve kariyerinin 52. Formula 1 galibiyetini eden Verstappen, kalan iki yarışında da birinci bitirirse Sebastian Vettel’i geçerek Formula 1 tarihinde en çok yarış kazanan üçüncü pilot olacak. Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan ismi ise yedi kez dünyaşampıyonu olan ve 103 birinciliği bulunan Lewis Hamilton. Onu 91 yarış galibiyetiyle Michael Schumacher takip ediyor.

Formula 1’de son üç sezonunun şampiyonu Verstappen, başarılarıyla Time dergisine kapak oldu. Verstappen, 57 yıl sonra Time dergisinin kapağınde yer alan ilk Hollandalı oldu. Verstappen’den önce bunu başaran kişi 1966 yılında Hollandalı astrofizikçi Martin Schmidt olmuştu.

Max Verstappen kazanmaya doymuyor: 17. zaferMax Verstappen kazanmaya doymuyor: 17. zafer

Time dergisinin kapağında günümüze kadar sadece sekiz Hollandalı yer aldı. Verstappen, Time dergisi kapağına çıkan sekiz kişi arasında tek sporcu isim. Max Verstappen, Time dergisine kapak olan dördüncü Formula 1 pilotu oldu. Verstappen’den önce dünya çapındaki bu dergiye kapak olan diğer pilotlar; Jim Clark, Michael Schumacher ve Lewis Hamilton’dı.

26 yaşındaki başarılı pilot, dergiye verdiği röportajda çocukluğuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Verstappen, “Küçükken diğer çocuklar geleceği düşünmeden oyun oynuyorlardı. Oysa babamın bir planı vardı ve benim de bunu gerçekleştirmem gerekiyordu” dedi.

Kadın pilotlar adım adım Formula 1'eKadın pilotlar adım adım Formula 1’e

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.