Trabzonspor’da Onuachu Puskas’a göz kırpıyor, Antalya Ankara’da farka gidiyor

Süper Lig’de 12. haftanın açılış karşılaşmalarında Trabzonspor, evinde Konyaspor’u 2-1 mağlup ederken Antalyaspor, Ankaragücü deplasmanından 4-0 galip ayrıldı.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Trabzonspor'da Onuachu yılına golüne şimdiden imza atmış olabilir.

Süper Lig’de yeni hafta 2 maçla başladı. Geçtiğimiz hafta Kadıköy deplasmanından 3 puanla ayrılan Trabzonspor, çıkışını sürdürmek adına Konyaspor’la karşılaştı. Maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. İkinci yarıda formda forveti Paul Onuachu’yu devreye sokan bordo-mavililer 59’da öne geçti. Konuk ekip 77’de Louka Prip’le beraberliği buldu. Ancak 2 metrelik dev forvet Onuachu 85’te yeniden sahne aldı, olağanüstü bir vuruşla topu ağlara yolladı, takımına 3 puanı getirdi. Çekişmeli geçen mücadele 2-1 bitti, Trabzonspor maç fazlasıyla 3. sıraya çıktı. Konyaspor 10 puanla 16. sırada kaldı. 29 yaşındaki Onuachu bu sezon Süper Lig’deki 4 gole ulaştı.

Trabzonspor teknik patronu Abdullah Avcı yedikleri golde hatası olan savunmacı Rayyan Baniya’yı eleştirerek “Yediğimiz gol… Bu şekilde bir pas, arkası dönük oyuncuya atılmaz. Arkası dönük oyuncu, oraya gidip o pası almaz. Bunların hepsini çalışıyoruz, başa dönüyoruz. Bu, beni ve ekibi biraz yoruyor ama yapacak bir şey yok, işimiz bu. Bu oyunda duygu, coşku var ama en önemlisi akıl var. Duygularınla oynayamazsın. Okul bahçesinde oynamıyoruz. Plan var, organizasyon var.” dedi.

Günün bir diğer maçında Antalyaspor, Ankaragücü’ne konuk oldu. İki maçtır yenilmeyen Ankara ekibi ligin formda takımını ağırladı. Nuri Şahin’in öğrencileri henüz 8. dakikada Sam Larsson’la öne geçtiler. 29’da formda futbolcu Sagiv Jehezkel durumu 2-0 yaptı. İlk yarı böyle bitti. Topa daha fazla sahip olan başkent ekibi tehlike yaratmakta zorlandı. 70. dakikada Adam Buksa farkı 3’e çıkardı. 85’te Britt Assombalgonga maça noktayı koydu. Antalya ligde üst üste 3. galibiyetini aldı, puanını 18’e yükseltti, maç fazlasıyla 7. sıraya çıktı. İstikrarsız sonuçların sürdüğü Ankaragücü 13 puanla 12. sırada kaldı.

Türkiye Kupası'nda 4. tur eşleşmeleri belli oldu: Trabzonspor'a ÇorumTürkiye Kupası’nda 4. tur eşleşmeleri belli oldu: Trabzonspor’a Çorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.