Çağlar Söyüncü Fenerbahçe’de

Fenerbahçe bir süredir transfer etmek için çalışmalarını sürdürdüğü Çağlar Söyüncü’yü kadrosuna kattı. Milli savunmacı sağlık kontrollerinden geçmek ve resmi sözleşmeye imza atmak için İstanbul’a geldi.

Spor 27 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Çağlar Söyüncü İstanbul'a geldi.

Fenerbahçe için stoper mevkisinde transfer elzemdi. Hem Becao’nun sakatlığı hem Djiku’nun Afrika Uluslar Kupası’na gidişi sonrası İsmail Kartal’ın malum pozisyonda eli daraldı. İlk hamle Union Berlin’le yollarını ayıran deneyimli İtalyan Leonardo Bonucci oldu. Ancak bu yeterli değildi zira Panathinaikos’a kiralanan Samet Akaydin yerine yerli rotasyonunu kuvvetlendirecek bir isim gerekiyordu.

Söz konusu isim kariyerini İspanya LaLiga ekiplerinden Atletico Madrid’de sürdüren Çağlar Söyüncü oldu. Fenerbahçe bir süredir peşinden koştuğu oyuncuyu kiralama konusunda kulübüyle anlaşma sağladı. Sarı-lacivertliler uzun süre pazarlık yaptıktan sonra Madrid ekibini ikna etti. Sürece yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre Çağlar Söyüncü Avrupa’nın diğer liglerinden gelen teklifleri geri çevirdi ve Fenerbahçe’nin yolunu tutmak istedi. Hal böyle olunca anlaşma gerçekleşti.

Leonardo Bonucci: Fenerbahçe benim için en iyi seçimdiLeonardo Bonucci: Fenerbahçe benim için en iyi seçimdi

İspanyol kulübüyle 2027’ye kadar sözleşmesi olan oyuncu 6 aylığına kiralık olarak kadroya kattı. Çağlar Söyünce gece geç saatlerde Türkiye’ye geldi. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki’nin karşıladığı futbolcu, “Türk halkı yıllardır arkamdaydı, bende üstüme düşeni yaptım. Söylenecek çok bir şey yok. Burada Türkiye’deki bütün arkadaşlarımızla aramız iyi. İnşallah sonu güzel bir şampiyonlukla bitiririz” dedi.

Yeniden toparlanma yolu olabilir

Çağlar bu sezon başında transfer olduğu Atletico Madrid’de beklediği süreleri bulamadı. Milli futbolcu 10 maçta forma şansı bulabildi. Leicester City dönemi de olumsuz biten Çağlar 2021’de Premier Lig’de yılın takımına seçilebilecek raddeye getirdiği kariyerinde düşüş dönemindeydi. Milli futbolcunun amacı Fenerbahçe formasıyla yeni bir çıkış yakalamak, EURO 2024 öncesi milli takım havuzundaki vazgeçilmez konumunu yeniden kazanmak. Fenerbahçe açısındansa bu transferle beraber savunma hattında Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Serdar Aziz, Leonardo Bonucci ve Jayden Oosterwolde ile büyük bir derinlik yakalandığı açık.

Kader bağlayınca: Çağlar ve Cengiz yeniden bir aradaKader bağlayınca: Çağlar ve Cengiz yeniden bir arada

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.