Volkan Demirel Galatasaray’ın apoletini söktü

Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor, Galatasaray'ın 10 maçlık galibiyet, ilk yarı gol yememe serisini bitirdi. 2-1'lik skorla sarı kırmızılılara Süper Lig'de ilk yenilgisini yaşattı.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Hataysporlu futbolcular, maç bitimiyle Volkan Demirel'e giderek büyük sevinç yaşadı.

Galatasaray, Hatayspor deplasmanına Süper Lig’in ilk haftasındaki Kayserispor beraberliğinden sonra 10’da 10 galibiyetle gelmişti. Okan Buruk’un talebeleri bu seriyi sürdürmek ve milli takım arasın lider gitmeyi garantilemek için sahadaydı. Hafta içinde 2-1 kaybedilen Bayern Münih’e karşı yapılan zorlu mücadelede harcanan eforsa sarı kırmızılıların dezavantajıydı.

Galatasaray depremi unutmadı

Galatasaray sosyal medya hesabından karşılaşma öncesi anlamlı bir paylaşımda bulundu. Sarı-Kırmızılılar, depremde yaşamlarını yitiren Christian Atsu ile Hatayspor eski sportif direktör Taner Savut’un fotoğraflarını paylaştı ve ‘Kalbimizdesiniz’ ifadelerine yer verdi. Cim Bom’un yedek kulübesinde de Taner Savut ile Christian Atsu anısına basılan tişörtler bulundu.


Atatürk ve Hatay mesajları

Galatasaraylı oyuncular Mersin’de yapılan karşılaşmada ısınmaya ‘Hatay hepimizin şahsi meselesidir. 6 Şubat’ı unutmayacağız’ yazılı pankart ve tişörtle çıktı. Futbolculara sahaya çıkarken taşıdıkları ‘Sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz’ yazılı pankartla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Tişört ve pankartlar, Mersin Stadı’ndaki tribünlerin tamamına yakınını dolduran taraftarlardan alkış aldı.

Galatasaraylı çocukların formaları stada girişte ters çevrildi.

Taraftarlar yan yana ama çocukların formaları ters çevrildi

Hatayspor ve Galatasaray taraftarları, maçı yan yana izledi. Bu işin olumlu tarafıydı. Maça gelen Galatasaraylı bazı çocuk taraftarların formaları stada girişte ters giydirildi. Bu anlar Ertem Şener’in sosyal medya hesabından yayınlandı.

Galatasaray’dan iki değişiklik

Sahaya gelecek olursak Okan Buruk, Bayern Münih’e 2-1 yenilen ilk 11’indeki Angelino ve Kaan Ayhan, yedeğe çekildi.Onların yerine Kazımcan Karataş ve Sergio Oliveira sahadaydı. Hatayspor’da ise sakatlığı bulunan Kamil Ahmet Çörekçi, Boudjema ve Maksimovic ile kırmızı kart cezalısı Fernandes yoktu.

Galatasaray kaybetmedi Hatayspor kazandıGalatasaray kaybetmedi Hatayspor kazandı

Galatasaray’ın ilk yarıda gol yememe serisi bitti

Maç karşılıklı ataklarla başladı. 5. dakikada Ghoulam’ın köşe vuruşundan ortasına yükselen Cengiz Demir’in kafa vuruşunda top kaleci Muslera’nın elinde kaldı. 8’de goleyaklaşan Galatasaray oldu. Ziyech’in pasında Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşu auta gitti. 14’te Hatayspor, Galatasaray’ın 11 maçtır süren ilk yarılarda gol yememe serisini bitirdi. Kaleci Erce Kardeşler’in degajıyla kaleye yönelen topu Sanchez, kafasıyla uzaklaştırmaya çalıştı. Meşin yuvarlağı önüne alan Lamkel Ze’nin ortasında arka direğe hareketlenen Rivas, topu ağlarla buluşturdu. Ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, VAR incelemesinin ardından geçerli sayıldı.

Galatasaray beraberliği çabuk buldu

Kasımpaşa maçında attığı iki golle takımını galibiyete taşıyan Wilfried Zaha, Hatayspor karşısında da sahheye çıktı. 28’de serbest vuruşun başına geçen Ziyech, meşin yuvarlağı ceza sahasına ortaladı. Kaleci Erce’nin, Kilama ile çarpışması nedeniyle elinden kaçırdığı topu önüne alan Zaha, güzel vuruşla fileleri havalandırdı. Golden sonra sarı kırmızılar pozisyohna giren taraftı. Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi girdiği pozisyonu değerlendiremezken 38’de Ziyech’in ceza sahasına gönderdiği top, Kilama’nın ayağından sekip üst direğe çarptı ve kornere gitti. Maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Hatayspor ani atakla golü buldu

İkinci yarıda da ilk pozisyonlar Galatasaray’dan geldi. 48’de Ziyech’in köşe vuruşundan ortasına arka direkte yükselen Sanchez, kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Erce’nin çeldiği top üst direğe çarpıp kornere gitti. 50’de Kerem Aktürkoğlu’nun köşe vuruşunda Abdülkerim Bardakçı’nın kafasını kaleci Erce Kardeşler kornere çeldi. 55’te Hatayspor yeniden öne geçti. Hızla hücuma çıkan Akdeniz ekibinde defanstan sıyrılan Dele-Bashiru, meşin yuvarlağı Lamkel Ze’nin önüne bıraktı. Kamerunlu oyuncunun vuruşunda top filelerle buluştu. Bu dakikadan sonra Cim Bom beraberliği sağlamak için Hatayspor yarı alanında baskı kurdu. Ev sahibi ise ani ataklarla farkı arttırmaya çalıştı. İki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. 90’da Boey’in ceza sahasına ortasına hareketlenen Icardi’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Erce Kardeşler’in elinde kaldı. Karşılaşma Hatayspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.Son düdüğün ardından Hataysporlu futbolcular Volkan Demirel’e koşarak galibiyeti kutladı.

Galatasaray 195 gün sonra yenildi

Ligde son olarak geçen sezon Beşiktaş’a (30 Nisan 2023) kaybeden Galatasaray, ligde 195 gün sonra kaybetti. Galatasaray’ın Süper Lig’deki 17 maçlık yenilmezlik serisi bitti.  Hatayspor mücadelesine kadar çıktığı 11 mücadelenin tamamının ilk yarılarında kalesini gole kapatan Galatasaray, bu karşılaşmada bu geleneğini sürdüremedi. Galatasaray’ın Süper Lig’de bulduğu son üç golü Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha attı.  Bu sonuçla birlikte Galatasaray, 31 puanda kaldı. Maç fazlasıyla lider olan sarı-kırmızılılar, rakibi Fenerbahçe’nin Adana Demirspor’la deplasmanda oynayacağı maçı beklemeye geçti.

Mauro Icardi, iğneyle çıktığı maçta etkili olamadı.

Galatasaray formasıyla bir ilk: Icardi suskun

Galatasaray’da, Mauro Icardi sarı kırmızılı forma ile ilk kez üst üste 4 maçta gol sevinci yaşayamadı. Sırasıyla Rizespor, Kasımpaşa, Bayern Münih maçlarında gol atamayan 30 yaşındaki santrfor, son olarak Hatayspor’u da boş geçti. Mauro Icardi, Beşiktaş ile oynanan derbi maçından beri iğneyle oynuyor. Arjantinli golcü, bu sezon 20 maçta 15 defa ağları havalandırmayı başardı. Ligde 10 golü bulunan Icardi, Edin Dzeko ve Mame Thiam’la birlikte gol krallığında zirvede yer alıyor.

İtalya'dan Galatasaray'ı sevindiren Zaniolo kararıİtalya’dan Galatasaray’ı sevindiren Zaniolo kararı

Galatasaray’ın yüzü Hatay’da gülmüyor

Galatasaray, Hatayspor ile deplasmanda yaptığı maçlarda henüz galibiyet alamadı. Sarı-kırmızılılar, tarihinde ilk kez Süper Lig’de 2020-2021 sezonunda mücadele etmek hakkı kazanan Hatay temsilcisine karşı geçen sezon hükmen aldığı galibiyet haricinde deplasmanda maç kazanamadı. 2020-2021 sezonunda Hatay’da 3-0 kaybeden Galatasaray, 2021-2022 sezonunda 4-2 mağlup oldu. Geçen sezon hükmen galip sayılan sarı-kırmızılılar, bu sezon da deplasmanda rakibine 2-1 yenildi. Galatasaray, milli aradan sonra sahasında Alanyaspor’u ağırlayacak. Hatayspor, İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek.

Okan Buruk, Hatayspor’un bekledikleri gibi oynadığını söyledi.

Okan Buruk’tan hakeme eleştiri

Bu sezonun ilk yenilgisini alan Galatasaray’da teknik direktörü Okan Buruk, hakem Bahattin Şimşek’i eleştirdi. Bekledikleri gibi bir oyunla karşılaştıklarını belirten Buruk, “Hatayspor kendi yarı sahasında bekleyip hücum geçişlerini deneyecekti. İlk golü pozisyon yokken yedik. Bizim pozisyon yaratacağımız yerde de ikinci golü yedik. Hatayspor taktik faulleri çok iyi yaptı. Hakem de pek kimseye kart vermedi” dedi. Sarı kırmızılıların hocası şunları söyledi: “Geriye düştük, üretmeye çalıştık. Son 20 dakika rakip kendi sahasına çekildi üretken olabilirdik. Hatayspor’u kutlamak istiyorum. Oyun planlarına uygun oyuncuları vardı. Kötü bir zemin vardı. Pas için uygun değildi. İkinci yarı başlangıç daha iyiydi ama daha çok üretebilirdik. Penaltı pozisyonları var. Onlar değerlendirilecektir. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Rakibimizi kutluyoruz. Biz de daha iyisini yapmaya çalışacağız. Burada kazanmak çok önemliydi. Zorlu bir deplasmandı. Kazanamadığımız için üzgünüz.”

Dries Mertens ise “Böyle bir karşılaşmadan sonra konuşmak kolay değil. 10 maç üst üste kazandıktan sonra kaybettik. Yazık oldu. Devam etmemzi gerekiyor. Yaptıklarımız bugün yeterli değildi. Onların da iyi oyuncuları vardı ve kazandılar” diye konuştu.

Erden Timur: Kayıtlar var demedim, araştırılsın dedimErden Timur: Kayıtlar var demedim, araştırılsın dedim

Metin Öztürk: İki net penaltımız verilmedi

Galatasaray’da ikinci başkan Metin Öztürk, karşılaşmanın ardından basın açıklaması yaptı. Öztürk, “Hatay ile oynadığımız maçı, bir maçtan fazlası olarak gördük. Hatay’ı kimse unutmamalı. Sadece devletin yapacağı değil, Galatasaray da dahil bütün büyük kulüplerin desteklemesi gerekir. Uzun serinin ardından kaybettik. İki net penaltımız verilmedi. 81. dakikada Barış Alper Yılmaz’a yapılan sadece tribünden değil defalarca izledik, penaltı. 90 artı 6’da İcardi’ye yapılan net penaltı. O zaman VAR niye var? Kaldırsınlar. O zaman biz hakemin insafı ve iyi niyetiyle devam edelim. Evet, bugün istediğimiz performansı gösteremedik ama sonucu etkileyecek iki net penaltı verilmedi. Milli aradan sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. Bir gazetecinin “Yabancı hakem getirilmesi mantıklı olur mu?” sorusu üzerine Öztürk, bu konunun Kulüpler Birliği ve federasyonun konuşacağı bir konu olduğunu ve kendisinin yetkisi alanında olmadığını söyledi.

İki teknik direktör Volkan Demirel ile Okan Buruk maç öncesi sıcak görüntüler verdi.

Volkan Demirel: Galatasaray’ın oyununa müsaade etmedik

Puanını 17’ye yükselten Hatayspor’da teknik direktör Volkan Demirel, futbolcularının dediklerinin hepsini yaptığını belirterek “Süreyi ne kadar uzatabilirsek bizim için maç iyi olacaktı. Galatasaray’ın yorgunluğu kolay değil. Bunu düşünerek sahaya çıktı. Biraz daha oyunu kendi sahamızda kabul ederek kenar organizasyonlarını da kapatarak Galatasaray’ın oyununa müsaade etmedik. Dediklerimin hepsini futbolcularım yaptı. Geçen hafta yapamamışlardı. Bu oyunun ana faktörleri oyuncular. O düşünceye inanarak sahaya çıkarlarsa maçları kazanıyorsunuz. Bugün oyuncuların inancıyla kazandık. Maçın ikinci yarısında da daha net pozisyonlar bulan taraf olduk” dedi. Demirel konuşmasına şöyle devam etti: “Bu takımı ben kurdum. Tabii ki mağlubiyetler olacak ama biz her şeyin dışında çok başka şeyler kazanıyoruz. Yoktan var edilen bir takım. üç maç yenildik ama ben onları iş kazası olarak gördüm. Bugünkü Galatasaray maçı çok önemliydi. Galatasaray bizi yense kimse bir şey demeyecekti ama Hatayspor’un ne kadar iyi bir takım olduğunu göstermek istedik. Çok güzel bir ortam var, bu sezonu iyi bir yerde bitirmek için çalışıyoruz.”

Galatasaray fırsat tepti... Son maça kaldıGalatasaray fırsat tepti… Son maça kaldı

Gholulam: Hocamıza armağan ediyoruz

Faouzi Ghoulam da “Bu galibiyette özellikle hocamız Volkan Demirel hafta başından bu yana taktik olarak çalıştı. Galatasaray’ın ne yapabileceğini öğrenmiştik. Aynı zamanda arkadaşlarımın dayanışmasını es geçemeyeceğim. Bu galibiyeti hocamıza ve yardımcı kadrosuna adamak istiyoruz. Çok mutluyuz böyle bir galibiyetten dolayı. Geçen sene yaşadıklarımdan dolayı Hatay halkına armağan vermek istedik. Tribünler tıklım tıklımdı. Bu galibiyeti Hataylı depremzedelere armağan ediyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.