Friends’in ‘takıldığı’ Central Perk bugün açılıyor: Matthew Perry anılacak

Friends dizisinde 'Chandler'ı canlandıran Matthew Perry'nin ölümünden sonra açılışı ertelenen ikonik Central Perk Kafe bugün Boston'da faaliyete geçiyor. 

Popüler 14 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Bugün açılan Central Perk Boston dizideki kafenin birebir kopyası değil bugüne uyarlanmış hali. Özel fotoğraf: People

1994-2004 yılları arasında yayınlanan dünyanın en ünlü sitcom’u ‘Friends’in yedinci başrol oyuncusu ‘Central Perk’ kafe dersek yanlış olmaz. Manhattan’ın bohem Greenwich Village semtinde yer alan kurgusal kafe, çalışanlarıyla, menüsiyle ve tam ortasındaki turuncu kanepesiyle bir ikona dönüşmüştü. Hatta 2014’te dizinin 20. yıldönümünü kutlamak için New York’ta aynı adla bir aylığına pop-up kafe açılmıştı.

2014’te New York şehrinde Friends’in 20. yılını kutlamak için açılan pop-up Central Perk

Bugün Boston’ın ünlü Newbury Caddesi’inde bir ‘Central Perk Coffeehouse’ daha açılıyor. Bu kez kalıcı ve gerçek bir cafe olacak.

Boston’daki Central Perk, dizidekinin bir replikası değil onun ruhunu taşıyan gerçek bir cafe olacak

People dergisinin yayınladığı özel fotoğraflardan gibi mekan dizidekinin bire bir kopyası değil. Zaten girişimcilerin böyle bir niyeti yok. Yine de, Warner Bros. ve CenPer işbirliğiyle açılan 2.600 metrekarelik kafede diziden esinlenen hatıra eşyaları, dizinin karakterlerine ve olay örgüsüne ve tabii ki büyük turuncu bir kanepe var.

Matthew Perry’nin ölümü açılışı erteletti

Işıklandırmada ters çevrilmiş kahve fincanları kullanılmış

Central Perk aslında daha erken bir tarihte açılacakmış. ‘Chandler’ı canlandıran Matthew Perry’in 28 Ekim’deki ölümünden sonra ertelenmiş. Şimdi açılış gününde aynı zamanda Perry anılacak, karakterin ünlü ‘Can I Interest You in a Sarcastic Comment’ (Sarkastik bir yorumla ilginizi çekebilir miyim) repliğinin olduğu objeler gün boyunca dağıtılacak.

Friends karakterleri (solda sağa) Pheobe, Ross, Rachel, Monica, Chandler

Central Perk Boston’ı tasarlayan Glen & Co Architecture’ın kurucusu ve baş tasarımcısı Glen Coben, “Mesele onun bir kopyasını yaratmak değil, bugün nasıl olurdu diye hayal etmek” diyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.