İSKİ Genel Müdürü 10Haber’e konuştu: Su sorunu olmayacak

İstanbul'da etkili olan yağış gözleri barajların doluluk oranlarına çevirdi. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa İstanbul'un su sorunu olmayacağını, planlarını buna göre yaptıklarını söyledi. Başa barajlar için asıl kaynağın kar ve ilkbahar yağışları olduğunu anlattı.

Gündem 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbullunun aylardır gündemi barajların doluluk oranı. Dün etkili olan sağanak yağış beklentileri artırdı. İSKİ verilerine göre İstanbul barajlarının doluluk oranı yüzde 16.47 oldu. 10Haber’e konuşan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa bu oranın artmasını beklediklerini söyledi ve İstanbul’daki barajların da tek kaynak olmadığını vurguladı. Belen ve Istranca gibi su havzalarından su transferi yaptıklarını söyleyen Başa son iki yılın Marmara ve Trakya için olağanüstü kurak geçtiğini belirtti.

Barajların son 14 gün içindeki doluluk oranları.

Kuraklığın özellikle Avrupa Yakası’nda hissedildiğini ve Anadolu Yakası’ndan su transferi yaptıklarını anlatan Başa tedbir aldıklarını da söyledi. Sistemi iyi kurduklarını belirten Başa İstanbul’da su sorunu yaşanmadığını anlattı. Başa barajlardaki doluluk oranını asıl yükseltenin de kar ve ilkbahar yağışları olduğunu vurguladı, Başa yine de tasarrufu elden bırakmamak gerekir, bu vatandaşlık görevidir, dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava durumu tahmini.

Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki hafta İstanbul’da sağanak yağışlar etkisini göstermeye devam edecek. Salı günü özellikle Anadolu yakasında yağış bekleniyor. Çarşamba günü ise her iki yakada da sağanak etkili olacak. Perşembe günü yine İstanbul için yağışlı, ancak bu kez sağanak etkisini tüm yurtta gösterecek. Cuma günü yağışlı hava İstanbul’la beraber birçok ilde yerini güneşe bırakacak; Cumartesi günü Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize dışında tüm illerde yağmur yağacak.

İstanbullular dikkat... Barajları kıpırdatan yağışlar sürecekİstanbullular dikkat… Barajları kıpırdatan yağışlar sürecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.