Vicdansızlığın böylesi! İlacın zor bulunduğu Hatay’da üç konteyner eczane soyuldu

İlaca ve sağlık hizmetlerine hâlâ zor ulaşılabilen Hatay'da hırsızlar konteyner eczanelere dadandı. 110 konteyner eczanenin olduğu kentte son günlerde üç eczane soyuldu.

Gündem 16 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Önceki günlerde Memleket partisi’nin koyteynır il başkanlığı binasının çalındığını öğrenmiştik. Son haber de konteynır evzanelerle ilgili: Bunlardan üçü soyuldu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler 11 ilde can kayıpları ve yaralanmalara neden olmuştu. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Osmaniye ve Elazığ, depremlerden büyük oranda etkilenmiş, nisan ayında can kaybı sayısı 50 bin 783 olarak açıklanmıştı.
Yıkımın en çok görüldüğü Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da bir yandan toplu konutlar inşa edilirken çadır ve konteyner kentlerde kalanlar da hayata tutunmaya çalışıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde 4 milyon 500 binden fazla bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 binden fazla bina incelendi. 520 binden fazla bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkımı için karar verildi. Binalar bir yandan yıkılırken, esnaf da hayatın hızla normale dönmesi için kepenk açtı.
Sağlık sisteminin sorunsuz işlemesi için de özellikle hastane ve eczanelere öncelik verildi. Depremin en çok hasar verdiği Hatay başta olmak üzere depremden zarar gören illerde eczaneler konteynerlerde hizmet vermeye devam ediyor. 110 konteyner eczanenin olduğu kentte son günlerde üç konteyner eczanede hırsızlık yaşandı. Hırsızlar, ilaç ve değerli gördükleri cihazlarla paraları çalıp kaçtı.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan güvenlik konusunda yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Saydan “Hırsızlar eczanelere girerek, pos cihazı, bilgisayar, kasadaki paraya kadar birçok şeyi çalıyor. Eczacılarımız hem maddi zarara uğruyor, hem de can korkusu yaşıyor” dedi. Hırsızlık olaylarıyla ilgili polis incelemesi sürüyor.

Deprem hasarı ödemesinde yanlış hesap Bağdat'tan dönecek umuduDeprem hasarı ödemesinde yanlış hesap Bağdat’tan dönecek umudu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.