MHK ve Fenerbahçe mahkemelik oldu!

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulundu. Fenerbahçeli hukukçular tarafsızlığını yitirdiği iddiasıyla İbanoğlu'nun görevden alınmasını talep etti.

Spor 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, Ali Koç'u savcılığa şikâyet etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 5 Kasım’da yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu için “Karakteri zayıf, omurgasız. Mevkii için her şeyi yapabilecek biri. Bu bir gerçek, yorum değil, bu bilgi. O da Ege Bölgesi’nden, Denizlili. Kim bunun başı kardeşim. Tolga Özkalfa ortaya çıkıyor. Bu arkadaş mevkii, makam seviyor. Onun için verilen her görevi yerine getirir” dedi.

MHK Başkanı İbanoğlu, bu sözler nedeniyle kişisel olarak hedef alındığı ve ağır hakaretlere maruz kaldığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 15 Temmuz’dan bu yana MHK Başkanı olan Ahmet İbanoğlu’nun avukatı Yusuf Garip, Ali Koç’un açıklamalarının açıkça hakaret içerdiğini söyledi.

Ali Koç'tan TFF'ye zehir zemberek sözler: Fenerbahçe UEFA'ya gidiyorAli Koç’tan TFF’ye zehir zemberek sözler: Fenerbahçe UEFA’ya gidiyor

Fenerbahçe Başkanı’nın 11 Mart 2022’de Ahmet İbanoğlu’nun henüz Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü iken ‘Hakem camiası tarafından güvenilirliği ile bilinen bu kişi….’ dediğini vurgulayan avukat Garip açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ali Koç, Ahmet İbanoğlu’nun hem şahsını hem de yürütmekte olduğu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’nı hedef alarak, ağır hakaretler içeren sözlerde bulunmuştur. Sözleri ile müvekkilimizin kamuoyu önünde onur, şeref, saygınlığına, kişisel itibarına zarar verecek, küçük düşürücü hakaret içeren sözler söylemiştir. Alenen hakaretlerde bulunmuştur. Hal böyle iken Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olmasının, bu ülke kanunları önünde kendisine bir imtiyaz, ayrıcalık, üstünlük sağlamayacağı aşikardır. Kişi, kamuoyu önünde, televizyon ekranlarında, müvekkilimize hakaret ederken bir yandan da beden diline bakıldığında adeta herkese parmak göstermek ve parmak sallamak şeklindeki tavrı ile bu ülkenin üstünlüklü, ayrıcalıklı, imtiyazlı bir ferdi imiş edası ile bu ülke kanunlarını ve insan haklarını, insani değerleri hiçe saymıştır.”

Türk futbolu bir hakem istifasıyla bir kez daha fena halde karıştı... Ali Koç: Pisliği temizleyeceğizTürk futbolu bir hakem istifasıyla bir kez daha fena halde karıştı… Ali Koç: Pisliği temizleyeceğiz

 

‘Tarafsızlığını kaybetti’

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği (HUFEDER) Başkanı Alper Alpoğlu, MHK Başkanı’nın Ali Koç hakkında savcılığa buşvurmasıyla tarafsızlığını kaybettiğini söyledi. Yargıtay’ın ‘omurgasız’ ve ‘karakteri zayıf’ için aldığı karara dikkat çeken Alpoğlu şunları söyledi: “MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, avukatı aracılığıyla yapmış olduğu açıklamada Ali Koç hakkında ‘omurgasız’ ve ‘karakteri zayıf’ sözcükleri ile kendisine ağır hakaretler ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu kamuoyuyla paylaşmıştır. Yargitay 18. Ceza Dairesi’nin 2015/34207 E. ve 2017/7481 K. Sayılı kararı ile ‘omurgasız’ sözcüğü, Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nin 2020/33020 E. ve 2023/11972 K. sayılı kararı ‘karaktersiz’, ‘karakteri zayıf’ sözcükleri hakaret olarak kabul edilmemiştir, ve bu kararlar hukuken kesin nitelikte kararlardır. Hal böyleyken, MHK Başkanı sıfatıyla o koltukta oturan kişinin, suç olmadığı herkesçe bilinen bu ifadelerden bahisle suç duyurusunda bulunması abesle iştigal etmekle birlikte, bu şahsın bu saatten sonra önyargısız veya tarafısız kalamayacağı da aşikardır.”

‘İbanoğlu’nun görevi fiilen bitmiştir’

TRT’de yorumculuk yapan Barış Yurduseven de sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Şayet MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a dava açmışsa İbanoğlu’nun görevi fiilen bitmiştir. Kendisi istifa etmiyorsa TFF derhal devreye girmelidir. Çünkü bu saatten sonra Ahmet İbanoğlu davalı olduğu başkanın maçına hakem atayamaz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.