Dilan Polat’ın başı artık daha da belada: Avukatı itirafçı oldu

Kara para aklama suçlumasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat’ın onlar gibi tutuklanan avukatları Ahmet Gün savcılıkta ifade vererek etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini belirtti.

Gündem 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Haklarında açılan “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” soruşturma kapsamında tutuklanan Engin ve Dilan Polat çiftinin avukatları Ahmet Gün etkin pişmanlıktan yararlanmak için savcılığa başvuruda bulundu.

Gazeteci Murat Ağırel’in sosyal medyadan duyurduğu gelişmeye göre Ahmet Gün’ün itirafçı olarak bildiği her şeyi anlatması gerekiyor.

Ne olmuştu?

Mali Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan isimlerden Songül K. polise verdiği ifadede şirketlerin muhasebe işini kendisine avukat Ahmet Gün’ün yönlendirdiği iddia etmişti.

Songül K. “Ben bunların Engin Polat ve Dilan Polat çiftine ait olduğunu bilmiyordum. Engin Polat’ı bir ay önce Ahmet Gün isimli şahsın bürosunda gördüm. Fakat Engin Polat ile yüz yüze gelmemi engelleyip  beni başka bir odaya aldı. Bana dönerek ‘Seni polisler ifade almak için çağırabilir, biz ne söyleyeceğin konusunda seni hazırlayacağız. Bir şey olmaz çıkmaz ama biz yine en kötüsünü düşünelim, ne söyleyeceğini bilelim. Sen biraz korkak bir tipsin. Bizim çocuklar gibi canavar ol. Haklarını ve hukukunu bil. İfadeni yazılı isterlerse biz göndeririz’” demişti.

Dilan Polat gerçeğini bilip susanlar neden korkuyor?Dilan Polat gerçeğini bilip susanlar neden korkuyor?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.