Serdar Tatlı’nın mektubu kriz çıkardı! Mehmet Büyükekşi’den Servet Yardımcı’ya telefon

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un gündeme getirdiği eski MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın mektubu konusunda TFF ve Servet Yardımcı'dan çelişkili açıklamalar geldi. Mehmet Büyükekşi, bunun üzerine Servet Yardımcı ile görüştüğünü açıkladı.

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
TFF Başkanı, Serdar Tatlı'nın mektubunun içeriğini merak etmiyor!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada eski Menkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı’nın bir mektup yazarak şu an görev yapan üç hakeme acil olarak düdük astırılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) resmi bir mektup yazdığını söyledi. Sarı lacivertlilerin başkanı mektubun dönemin TFF Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı’ya verildiğini teyit ettiğini belirtti ve bununla ilgili ne yapıldığını sordu.

TFF: Yardımcı’ya mektubun içeriği soruldu, yanıt alınamadı

TFF, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “2021 yılında MHK Başkanlığından istifa eden Serdar Tatlı tarafından Nisan-Haziran 2022 tarihleri arasında TFF Başkanlığı görevini yürüten Servet Yardımcı’ya hitaben, dönemin Genel Sekreteri Kadir Kardaş’a kişiye özel bir mektup verdiği teyit edilmiştir. Kadir Kardaş mektubun; Servet Yardımcı ismine özel olarak kapalı zarf içerisinde bırakılması sebebi ile zarfı açmadan ve TFF kayıtlarına almadan doğrudan Servet Yardımcı’ya ilettiğini beyan etmiştir. Servet Yardımcı’ya mektubun içeriği sorulmuş, şu ana kadar herhangi bir açıklama alınamamıştır” dedi.

Büyükekşi: Dursun Özbek de Ali Koç da Arabistan'ı onayladıBüyükekşi: Dursun Özbek de Ali Koç da Arabistan’ı onayladı

Servet Yardımcı, TFF’yi yalanladı

Servet Yardımcı ise TFF’nin yaptığı açıklamayı yalanladı. Kendisine mektup hakkında kimsenin soru sormadığını söyleyen Yardımcı, “Anılan dönemlerde bana, hakem ve diğer görevlilerle ilgili resmi olmayan yoldan bir bilgi notu verildiği ifade edilip, duyarsız kaldığım iması yapılmaktadır. Halbuki statü değişikliği dahil atılan adımlar ve alınan kararlar ortadadır. Ayrıca anılan konuda bilgi aktarmadığım şeklinde bir açıklama yapılmıştır. Ancak şu ana kadar bana bu konuyla ilgili kurumsal olarak ulaşan olmamış, benden yazılı, sözlü ve ya şifahi hiç bir şekilde bilgi istenmemiştir. Bunun yanı sıra Serdar Tatlı’nın tarafıma yolladığı mektuba farklı anlamlar yüklenmeye çalışılması da çok düşündürücü” dedi.

Servet Yardımcı, ateşten topu TFF'ye attı: Mesaj dolu açıklamaServet Yardımcı, ateşten topu TFF’ye attı: Mesaj dolu açıklama

‘Mektubu ne gördük, ne de içeriği hakkında malumatımız var’

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada bu sözlerinin ardından Servet Yardımcı’yı aradığını duyurdu. Büyükekşi, “2021 yılında MHK Başkanlığından istifa eden Serdar Tatlı tarafından Nisan-Haziran 2022 tarihleri arasında TFF Başkanlığı görevini yürüten Servet Yardımcı’ya bir mektup verildiği iddia ediliyor. Bizden önceki bir konu. Gene de bize soruluyor. Mektubu ne gördük, ne de içeriği hakkında malumatımız var” diye konuştu. TFF Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Öğrendik ki dönemin Genel Sekreteri’ne verilmiş, kişiye özel bir mektup. O zamanki Genel Sekreter mektubu, Servet Bey’e kapalı zarf içinde açmadan ve TFF kayıtlarına almadan ilettiğini beyan ediyor. Bu durum üzerine ben Servet Bey’le konuştum. Servet Bey ‘Bana kimse sormadı’ diyor ama bizzat ben konuştum. Servet Bey bana mektubu aldığını söyledi. Ama içeriği ile ilgili bilgi vermedi. Biz de bunun üzerine ‘Herhangi bir malumat alınamamıştır’ dedik. Servet Bey, bir basın açıklaması yaparak, hakkında hiçbir şey yapma imkânımızın olmadığı bir konunun yeniden gündeme gelmesine vesile oldu. Bu açıklamadan sonra kendisini aradım ve neden böyle bir açıklamaya gerek duyduğunu sordum. Dedi ki ‘Açıklamanız kamuoyunda beni zor durumda bıraktı, anlatımı yanlış anlaşılmaya müsaitti.’ Haklı olabilir. Belki daha nazik olmalıydık. Bu konuda arkadaşlarımı uyardım. Kurumsal bir yazışma göndermediğimiz doğrudur ama kendisi ile görüşmediğimiz doğru değil.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.