Cami tuvaletinde iki çocuğa cinsel saldırıda ‘iyi hal indirimli’ ceza: 36 yıl 4 ay hapis

Zonguldak'ta üç yıl önce 6 ve 7 yaşlarında iki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Necmi K. (22) 'iyi hal' indirimi aldı: 82 yıl isteniyordu, toplam 36 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 19 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

2020’de Zonguldak’ı alt üst eden ve günlerce tartışılıp gazetelere konu olan iddia şuydu: Necmi K. merkeze bağlı bir köyde arkadaşıyla bisiklete binen yedi yaşındaki uzaktan akrabası E.K’yı cami tuvaletine götürmüş, kapıyı kilitlemiş, bağırdığı için ağzını da bantladığı çocuğa hem burada, hem de daha sonra götürdüğü evinde cinsel istismarda bulunmuştu. Necmi K. aynı şeyi oyun oynamak için çağırdığı E.K.’den bir yaş küçük uzaktan akrabası E.Z.’ye de yapmıştı ve yine cami tuvaletinde.

E.K.’nin durumu öğretmenine böyle anlatmasının ardından okulda hemen harekete geçilmiş, tutanak tutulup ardından jandarmaya haber verilmişti.

Gözaltına alınıp tutuklanan Necmi K. hakkında ‘çocuğa cinsel istismar’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘tehdit’ suçlarından dava açılmıştı ve sanığın 82 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Üç yıllık yargılamanın ardından karar verildi: Necmi K. altı ve yedi yaşlarında iki çocuğa cinsel istismar ve zorla alıkoyma suçundan toplam 36 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

‘Suçlama tutarsız, rapor da yok tanık da’

Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Necmi K., avukatlar ve aileler salonda hazır bulundu. Savcının mütalaasında 82 yıla kadar hapis cezası istediği sanığın avukatı “Müvekkilimin atılı suçu işlediğini ispatlayan somut delil yoktur. Suçlama ne raporla ne de tanıkla ispatlanmıştır. Suçlama iki çocuğun tutarsız iddialarından ibarettir. Lehte hükümlerin uygulanarak beraatine karar verilsin” dedi. Son sözü sorulan Necmi K. da “Hiçbir şekilde bu suçu işlemedim. Böyle bir şey yapmam, bu hataya düşmem. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi talep ederim” diye konuştu.

Sanık yakınları saldırdı

Ancak mahkeme heyeti ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçunun işlendiğinin sabit olduğuna karar verdi, ‘iyi hal’ indirimi de uygulayarak  sanığı toplam 36 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Necmi K. ‘tehdit’ suçundan beraat etti.

Karardan sonra sanık yakınları adliye koridorunda fenalık geçirdi. Bazı sanık yakınları ‘iftira atıyorsunuz’ diyerek çocukların yakınlarına saldırdı. Taraflar polisin araya girmesi ile adliyeden çıkartıldı.

5 kızını yıllardır istismar eden babaya 160 yıl hapis istendi5 kızını yıllardır istismar eden babaya 160 yıl hapis istendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.