Oğluna cinsel istismarla suçlanan Ender Saraç hakim karşısında

Doktor Ender Saraç hakkında 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 22,5 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Ender Saraç dün hakim karşısına çıktı.

Gündem 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin yakından tanıdığı Dr. Ender Saraç 13 yaşındaki oğluna ‘cinsel istismar’ iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan Saraç duruşmada “Kesinlikle ve kesinlikle bu suçu tümüyle reddediyorum. Bu önceden planlanmış bir tezgah ve komplodur. Benan Hanım avukatı Yücel Önder ile birlikte beni FETÖ ile bağlantısı olan Erk Acarer ve Muhammed Yakut ile çocuk tacizcisi ve istismarcısı gösteriyor ve yayın yaptırıyor. Biz boşanma davasına eylül ayında başladık. Aynı gece devlet düşmanı Muhammed Yakut’a ulaştırıyor. Dokuz yaşındaki kızım Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) verdiği ifadede benim evde hiçbir zaman çıplak gezmediğimi, cinsel istismar uygulamadığımı söylemiştir. Ben hayatım boyunca çocuklara hizmet yaptım. Çocukların kılına zarar vermem. Evde 24 saat tuvalet ve banyo dahil kamera var. Benan Hanımla üç yıldır ayrı yaşıyoruz. Ben üst katta kalıyorum. Evde 24 saat yatılı kalan bakıcı kadın var. Elde bir tek kanıt yok. Çocuklarıma kesinlikle şiddet uygulamadım. Bir kere koktuğu için çocuğu zorla banyoya soktum. Bir defasında da oğlum vegan olduğu için vitaminsiz kalmasın diye ağzına zorla balık verdim” dedi.

‘Evliliğim boyunca iki kez Benan Hanımdan dayak yedim’

Savunmasına devam eden Saraç “Ben 40 yıllık uzmanım. Bugüne kadar 200 bin hasta baktım. Bu olay çok ağrıma gitti. Bu olayı öğrendikten sonra 24 saat kustum. Evliliğim boyunca iki kez Benan Hanım’dan dayak yedim. Beni öldürmeye teşebbüs etti ve boğmaya çalıştı. Tanınan bir insan olduğum için bir şey yapamadım. Benden çok yüksek miktarda para talep etti. Bunu kabul etmeyince bu olay ortaya çıktı. Zaten çocuğum ve annesi de taciz olayının yalan olduğunu beyan ediyor. Burada olduğum için çok üzgünüm. Benan hanım, devlet düşmanı Muhammed Yakut, Erk Acarer ve daha önce FETÖ’den yatmış Abdullah Başak ile avukatların çete olduğu ortaya çıktı. Benan Hanım da bu suçtan gözaltına alındı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çocuklarımı dört aydır görmüyorum ve çok özledim’’ dedi. Bu sırada sesi titreyen Saraç savunmasına su içtikten sonra devam etti.

‘Erkek olmanın çok ciddi dezavantajları yaşadım’

Çocuklarını korkutmasının imkansız olduğunu söyleyen Saraç ‘’Çocuğu taciz ettiğime ilişkin görüntülerin yapay zekayla oluşturulduğunu kanıtlıyoruz. Hasta ve raporlu çocuğu annesi bu tezgah için okula götürüyor da neden bugün getirmiyor? Çünkü amaç davayı uzatmak ve bana zarar vermek. Ben bu ülkede 30 yıldır tanınan bir doktorum, çok mağdurum ve erkek olmanın çok ciddi dezavantajlarını yaşadım. Maddi ve manevi olarak bu komplodan zarar gördüm. Kanun nasıl işliyor bilmiyorum, ama acilen beraatımı istiyorum, hayatıma dönmek istiyorum’’ dedi.

Sonraki celse dinlenecekler

Ara kararını açıklayan mahkeme mağdur M.S.’nin uzman eşliğinde adli görüşme odasında ifadesinin alınmasına, rehber öğretmenlerin sonraki celse tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Heyet müşteki Benan Saraç’ın da sonraki celse duruşmada hazır edilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Anne ve oğlu ifadeyi geri çekti ama savcı ikna olmadı: Ender Saraç'a 22.5 yıl hapis istendiAnne ve oğlu ifadeyi geri çekti ama savcı ikna olmadı: Ender Saraç’a 22.5 yıl hapis istendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.