Ender Saraç’la ilgili korkunç suçlamalar medyaya sızdı, olan bir küçük çocuğa olacak

Ünlü doktor Ender Saraç'ın öz oğlunun okulunda rehber öğretmenine 'Babam bana cinsel tacizde bulunuyor' dediği tutanak sosyal medyaya sızdı. Saraç'la ilgili bu korkunç suçlama bir yana, küçük çocuğu korumak gerektiği kimsenin aklına bile gelmedi.

Gündem 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Doktor Ender Saraç, uzun yıllardır medyada gözüken, herkese sağlık ve sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulunan, bu sayede de hasta ve danışan sayısı artıp çok ünlü olan bir isim.

Saraç’ın adı son günlerde boşanmakta olduğu eşi Benan Saraç’ın savcılıklara yaptığı şikayetlerle gündemde. Benan Saraç, Doktor Ender Saraç’ı kendisine karşı şiddet uygulamakla, kravatla boynunu sıkıp öldürmeye teşebbüsle suçluyor.

Fakat iki gün önce Doktor Ender Saraç’la ilgili suçlamalar tamamen yeni ve bambaşka bir boyuta taşındı. Sosyal medyada türlü çeşitli ifşaatlarıyla tanınan, bu ifşaatları her zaman doğru çıkmasa da kendi çapında bir ün edinen Muhammed Yakut isimli hayli tartışmalı kişi, 6 Aralıkta hesabında bir belge paylaştı.

Belge, İstanbul’daki ünlü ve saygın bir özel okulda rehberlik servisi öğretmenlerinin tuttuğu bir tutanaktı. Belgede Ender Saraç’ın o okulda öğrenci olan oğlu, okuldaki rehber öğretmenine babasının kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söylüyordu. Belgeye göre anne Benan Saraç’la da bu konu hakkında konuşulmuştu.

Muhammed Yakut’un bu paylaşımı birden bire pek çok başka hesap tarafından da paylaşılmaya başlandı ve ortaokul öğrencisi çocuğun adının da gözüktüğü bu belge pek çok ayrı sosyal medya kanalında milyonlarca kez görüntülendi. Belgenin nasıl sızdığı bilinmiyor.

Bu şok edici tutanağın ortaya çıkmasının ardından ardından Cumhuriyet gazetesi muhabiri Fahrettin Öztürk’e konuşan Ender Saraç “Bu iddiaların yalan olduğu kanıtlandı. Oğlum annesiyle gidip iddiaları Şişli Çocuk İzleme Merkezi’nden geri çekti” dedi ve 3 yıldır ayrı yaşadığı eşi Benan Saraç’a boşanma davası açtığını ve Benan Saraç’ın maddi konular nedeniyle bu iddiaları ortaya attığını öne sürdü.

‘Atatürkçü ve namaz kılan bir insanım’

Muhammed Yakut’un yegane iddiası Ender Saraç’ın kendi oğluna cinsel tacizde bulunması değildi. Yakut, nasıl elde edildiği bilinmeyen bir video da paylaştı. Videoda yatak odasında seccadede namaz kılan biri gözüküyor. Ardından eşcinsel bir ilişki ima ediliyor.

Ender Saraç bu videoyla ilgili de konuştu. Sosyal medyada paylaşılan videodaki kişinin kendisi olmadığını söyleyen Ender Saraç o görüntünün montaj olduğunu savundu,  “Neyin ne olduğu bile belli olmuyor” diye konuştu. Saraç “İnsanı inancından vurmak da çok kötü bir şey. Ben Atatürkçü ve modern bir insanım ama namaz da kılan bir insanım” dedi.

Annenin avukatı Önder: Şikayetimizi geri çekmedik

Ender Saraç’ın bu yalanlama açıklamaları fazla uzun ömürlü olmadı. Boşanmakta olduğu eşi Benan Saraç’ın avukat Yücel Önder, anne-oğulun Şişli’deki Çocuk İzleme Merkezine gittiğini doğruladı ancak iddialarını geri çekmediklerini, aksine detaylandırdıklarını söylerken müvekkili ile çocuğunun korktuğunu, bu yüzden “Şikayetçi değilim” gibi bir ifade kullanmış olabileceklerini söyledi.

Hukuki sürecin devam ettiğini belirten Önder dosyanın savcılığa intikal ettiğini de aktardı.

Avukat Önder son olarak “Çocuk istismara uğradığını biliyor zaten. Babası da işin ciddi olduğunu görüp hemen boşanma davası açıp uzaklaştırma kararı aldırıyor ki, yarın öbür gün bu iddia dile getirildiğinde ‘Boşanma davası, uzaklaştırma kararı var. Bu benden para istiyor’ demek için zemin hazırlıyor” dedi.

Akşener'den Muhammed Yakut açıklaması: Vay halimizeAkşener’den Muhammed Yakut açıklaması: Vay halimize

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.