Formula 1 pilotları Las Vegas GP’sinde saat düzenlemesi bekliyor

Las Vegas’taki yarış hafta sonu geride kalırken yankıları sürüyor. Geç saatte koşulan antrenman turları ve yarışla beraber saat farkı yüzünden zorlanan pilotlar gelecek sezon programda değişiklik bekliyor.

Spor 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Formula 1'de Las Vegas GP'sine düzenleme isteniyor.

Formula 1’de bu sezon ABD, üç yarışa ev sahipliği yaptı. Bu yarışlardan sonuncusu Las Vegas GP, adından fazlaca söz ettirdi. Antrenman turlarındaki rögar kapağı skandalı, Max Verstappen’in yarışı şovdan ibaret görmesi derken fazlaca konuşuldu.

Yarış hafta sonu Verstappen’in sezonun 18. zaferini almasıyla bitti. Ancak tartışmalar sürüyor. Özellikle saat farkından sebep takvimin sporcuları fazlasıyla yorduğu ve pilotların gelecek sezonki yarışın saatlerinde düzenleme istediği gelen bilgiler arasında. Sıralama turları yerel saatle gece yarısı yapılmış, yarış da akşam 22.00’de koşulmuştu.

10 senelik bir iş birliğinin ilk halkası olan yarışta takımların Avrupa saat diliminden ABD’ye gelip uyum sağlamaları güç oldu. Red Bull patronu Christian Horner “Kamera arkasında herkes için zorlayıcı bir hafta sonu oldu ve bence gelecekte bunu nasıl geliştirebiliriz düşünmemiz lazım” dedi.

Verstappen Vegas’ta zirveye çıktı, Vettel’i yakaladıVerstappen Vegas’ta zirveye çıktı, Vettel’i yakaladı

 

Kevin Magnussen 24 saat uyanık kalmak zorunda kaldığını belirtirken ertelenip gece 02.30’da başlayan ikinci antrenman seansı hakkında Daniel Ricciardo fazlasıyla yorucu olduğunu belirtti. Takımlar takvim gereği 6 haftada 5. yarış için yollara düştü. Gelecek hafta sonu Abu Dhabi’de sezonun son yarışı koşulacak. İleriye bakıldığında takvim kolaylaşmayacak. Öyle ki gelecek sezon da Las Vegas’tan önceki yarış Katar’da sonraki yarış da Abu Dhabi’de olacak.

Ferrari takım patronu Fred Vasseur da düzeltmeleri gereken bir saat problemi olduğunu “Bu spor eskiden Avrupa kıtasındaki insanlar içindi ve o dönem Avrupa saatine göre ayarlanıp devam edilebiliyordu. Artık dünyanın dört bir yanına dağıldı ve 24 saat dilimi içindeki herkese uyumlu bir iş yapmak zorunlu” diyerek değerlendirdi.

Formula 1'de dominasyonun adı: Max VerstappenFormula 1’de dominasyonun adı: Max Verstappen

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.