Melissa Vargas’ın sakatlığından haber var

Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olan Melissa Vargas Çin ekibi Tianjin'de sakatlığı nedeniyle forma giyemiyor. Oyuncunun son durumu belli oldu.

Spor 24 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları'nın as oyuncusu Vargas'ın sakatlığı nüksetti.

Filenin Sultanları ile bu yaz mücadele ettiği Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğu yaşayan Melissa Vargas, sezon başında Tianjin’e transfer oldu. Çin kulübünde sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen milli pasör çaprazının son durumu belli oldu.

Sezonun ilk maçında takımına 20 sayı katkı sağlayan milli voleybolcu, diğer maçlarda sakatlığı sebebiyle forma giyememişti. Melissa Vargas’ın Henan Shuanghui maçı öncesi yaptığı antrenmanda omzundaki eski sakatlık tekrarladı. Sakatlığı devam eden Melissa Vargas, tedavi için Pekin’deki özel rehabilitasyon merkezine gitmeye başladı.

Melissa Vargas resmen Çin’deMelissa Vargas resmen Çin’de

Tianjin spor kanalına konuşan Vargas, sakatlığı hakkında şunları söyledi: “Buraya yeni geldiğimde hiç hareket edemiyordum. Ama şimdi artık ağrılarım azaldı, neredeyse yok sayılır. O yüzden hızlı toparlanıyorum. Bütün maçları takip ettim. Voleybol sporcusu olarak tabii ki (omzumdan) sakatlık yaşamayı istemem. O yüzden hemen toparlanıp, sahalara hemen dönmek istiyorum.”

Vargas’ın doktoru FangCan Chen konuyla ilgili olarak ise sakatlığının nüksettiğini belirterek, ”Oyunucunun sakatlığı omzunun yerinden çıkmasıyla ilgili muhtemelen daha önce de yaşanmış bir sakatlıktı. Bu tür sakatlıkların tekrarlanma eğilimi çok kolay. Sahalara geri dönmesi için özel antrenman yapması gerek. Biz elimizden geldiğince çabalayacağız. Çünkü Vargas güçlü iradesi olan sağlam bir sporcu” dedi.

Fenerbahçe’de Melissa Vargas sorunu: Ligde oynayamayabilirFenerbahçe’de Melissa Vargas sorunu: Ligde oynayamayabilir

Geçen sezon Melissa Vargas’ın dönüşü sonrası yükselişe geçen Fenerbahçe, uzun süredir hasret kaldığı Sultanlar Ligi şampiyonluğuna ulaşmıştı. Melissa Vargas, Çin ekibi Tianjin Bohai Bank ile 2025/2026 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalamıştı. Vargas ilk açıklamasında “Herkesin böyle iyi ve yardımsever olduğu bir takımda oynamaktan ve burada olmaktan mutluyum” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.