‘Çığlık’ filminden kovulan Melissa Barrera: Sessizlik seçenek değil

'Çığlık' serisinin son iki filminde yer alan ve yedincisinin de yer alacağı açıklanan Melissa Barrera, Filistin'e yönelik desteği gerekçesiyle yapımın kadrosundan çıkarılmıştı. Barrera, yaşananlar karşısında sessiz kalamayacağını söyledi.

Kültür Sanat 25 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Melissa Barrera geri adım atmıyor. ‘Çığlık’ serisinin devam filminden Filistin’e verdiği destek nedeniyle kovulan oyuncu,  Gazze’de katledilen masumlar için sesini yükseltmeye devam ediyor. 33 yaşındaki Meksikalı oyuncu ve müzisyen, “yaşananlar karşısında sessizlik benim için bir seçenek değil” diyerek Gazze konusundaki hassasiyetini sürdürdü. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Meksikalı oyuncu hem anti-semitizm hem İslamofobia’yı kınadığı söyledi. Oyuncu aynı zamanda Batı medyasını da Gazze konusunda durduğu yer nedeniyle eleştirdi.

Melissa Barrera: Sorumluluk hissediyorum

‘Çığlık’ serisinin önceki iki filminde de rol alan Melissa Barrera, Instagram paylaşımları nedeniyle yapımcılar tarafından iki gün önce filmin kadrosundan çıkarılmıştı. Bu karar sonrası, Jenna Ortega da rol arkadaşına destek amacıyla serinin yedinci filminde rol almayacağını belirtip ‘Çığlık’ kadrosundan ayrılmıştı. Yaptığı paylaşımda hem Gazze’deki dram hem de filmin kadrosundan çıkarılması hakkında konuşan Meksikalı oyuncu, “Bu dünyadaki her insan, din, ırk, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim veya sosyo-ekonomik statüsü ne olursa olsun, eşit insan hakları, saygınlık ve tabii özgürlüğü de hak ediyor” dedi.

Melissa Barrera, “Sesimi duyurma ayrıcalığı sağlayan bir platforma sahip olmanın sorumluluğunu hissediyorum. Üzerinde durduğum konular hakkında farkındalık yaratmaya çalışıyorum. En çok ihtiyacı olanlar için konuşmaya, barış, insan hakları ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğim. Sessizlik benim için asla bir seçenek değil” diyerek tutumunu sürdüreceğini vurguladı.

Hollywood'da Hollywood’da “Gazze” diyen işinden kovuluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.