Hollywood’da “Gazze” diyen işinden kovuluyor

Hollywood'da Gazze saldırılarına karşı İsrail'i kınayan artık işinden oluyor. Susan Sarandon, Melissa Barrera açıklamaları nedeniyle işlerinden oldu. Tom Cruise'un temsilcisi de işinden kovuldu. Hem de Cruise'un desteğine rağmen.

Kültür Sanat 23 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısı bir ayı geride bırakırken yaşanan insanlık dramına tepkiler de artarak devam ediyor. Lakin İsrail’e tepkisini dile getiren işinden oluyor.

Hollywood’da son 24 saat içerisinde yaşanan gelişmeler bunun en somut örneği. Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon, Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etmek için pek çok gösteriye katıldı. New York’taki gösterilere sıklıkla katılan yıldız isme, bağlı olduğu ajanstan kötü haber geldi. Oscarlı oyuncunun birlikte çalıştığı United Talent Agency’nin sözcüsü, yaptığı açıklamada 77 yaşındaki yıldızla artık çalışmayacaklarını duyurdu. Bu kararın nedeniyse oyuncunun İsrail’in politikalarını eleştiren gösterilere etkin olarak katılıması.

Hollywood yapımcıları görevine son verdi

Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan bu yana hiç de iyi bir sınav vermeyen Batı sanat dünyası, çağa mâl olmuş Susan Sarandon’a yönelik tutumunun bir benzerini genç bir oyuncuya da sergiledi. İsrail’in politikalarını kınadığı için yaptırıma maruz kalan bir diğer isim Melissa Barrera.

‘Çığlık’ serisinin beş ve altıncı filminde Jenna Ortega ile birlikte rol alan Barrera’nın yedinci filmde de oynayacağı açıklanmıştı. Lakin kadrodan çıkarıldı. Bu kararın nedeni ise 33 yaşındaki Meksikalı oyuncunun Gazze’ye yönelik saldırılar karşısında Instagram’dan yaptığı bir paylaşım.

Melissa Barrera sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail’in Gazze’de etnik temizlik uyguladığını ve bunun bir soykırım olduğunu söylemişti. Bu paylaşım sonrası ‘Çığlık’ filminin yapımcıları oyuncunun açıklamalarının “anti-semitik” olduğu gerekçesiyle yeni filmde olmayacağını duyurdu.

Son 24 saate Hollywood’a sığan skandallar bu ikisiyle sınırlı kalmadı. Tom Cruise’un temsilcisi, Gazze’ye yönelik saldırıları eleştiren açıklamalarda bulunduğu için bağlı bulunduğu şirket tarafından işinden kovuldu. Olay sonrası Tom Cruise, temsilcisine destek vermek amacıyla şirketin merkezine gidip yetkililerle görüştü.

İsrail- Filistin savaşında yeni cephe: Müzeler, festivaller, galerilerİsrail- Filistin savaşında yeni cephe: Müzeler, festivaller, galeriler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.