Bir ilk olabilir: İşçiye tazminatını vinçle götürdüler

Bursa İnegöl’de fabrika inşaatında çalışırken tazminatı verilmeden işten çıkarılan işçi, inşaatın 3.katına çıktı ve intihar edeceğini söyledi. Tazminatı vinç sepetiyle kendisine ulaştırılan işçi, aynı vinç sepetiyle aşağıya indi.

Gündem 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Bursa’da bir fabrika inşaatında bir vinç, ilk defa intiharı engelleme aracı olarak kullanıldı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yapımı süren bir fabrika inşaatında çalışırken işten çıkarılan Tunahan T. (35), inşaatın 3’üncü katına çıkıp tazminatı verilmezse, elindeki bıçakla intihar edeceğini söyledi. İşçinin mesai arkadaşları polise haber verdi. İhbarla olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, Tunahan T.’yi eylemine son vermesi için ikna etmeye çalışırken, firma yetkililerine haber verildi.

İnegöl’deki fabrika alanına doluşan kalabalık, intihar edeceğini söyleyen işçiyi ikna etmek için yoğun çaba harcadı.

Vinç sepetinden inip ifade vermeye gitti

Firma yöneticileri tarafından temin edilen 13 bin TL ile 200 Euro, zarfa konularak sepetli vinç ile çıkan bir işçi tarafından Tunahan T.’ye ulaştırıldı. Zarfı açıp içerisindeki parayı sayan Tunahan T., Türk Liralarını alıp 200 Euro’yu ise yırtıp attı.

Tazminatı verildikten sonra ikna olan işçi, 1,5 saat süren eylemini sonlandırarak vinç yardımıyla inşaattan indirildi. Elindeki bıçağı polise teslim eden Tunahan T., ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

79 yaşında çatı işçiliği yapıyordu; çatıda öldü79 yaşında çatı işçiliği yapıyordu; çatıda öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.