Profesör Kabus hastaların servetini soruşturmuş

Kliniğine gelen çocuklar ketamin vererek "ailelerinin cinsel istismarda bulunduğu" yönünde beyan vermeye zorladığı gerekçesiyle tutuklanan Salih Zoroğlu için iddianame hazır. Zoroğlu hastalarının aile bilgilerini araştırmak için veri tabanı kurmuş.

Gündem 29 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Hazar Dost-Ersin Eroğlu

Eski İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç (ketamin) verip manipüle ederek ailelerini cinsel istismarla suçlattığı iddiasıyla 17 Eylül’de tutuklanmıştı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bununla ilgili hazırladığı iddianamede 21 mağdur ve şüpheliler arasında Zoroğlu dışında bex sanık daha yer alıyor.
Salih Zoroğlu’nun “Çocuğa karşı eziyet, şantaj, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, kadına karşı eziyet etme, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve iftira suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Zoroğlu dosyasının nasıl açıldığını “Profesör Zoroğlu dosyasını açtıran olay: Her şey ‘A Plus’ hastayla başladı” haberimizde, hakkında hazırlanan iddianamede Zoroğlu’nun ensest mağduru çocukların yaşayacağı bir ‘bacıhane’ kurmayı hedeflediği iddiasını “Savcı: Prof. Zoroğlu FETÖ’cü polis korumasında ‘bacıhane’ kuracaktı” başlıklı haberimizde okuyabilirsiniz.

İddianameye göre Salih Zoroğlu’nun kliniğinde hastaların ailelerinin kişisel verilerini yasa dışı yollarla ele geçirilerek depolandığı dijital materyal ele geçirildi.

Mal varlıklarını araştırmak istemiş

Yürütülen soruşturma kapsamında ele geçen dijital delillerden Salih Zoroğlu’nun kliniğinde kişisel verilerin yasa dışı biçimde depolandığı bir database (veri tabanı) kullandığı, şüpheli Ahmet Aktaş ile birlikte bu illegal sorgulama paneli üzerinden hastaların aile üyelerinin bilgilerine ulaştığı saptandı.
Veri tabanında mağdur çocukların ailelerinin adres ve telefon bilgilerine erişim sağladıkları, ellerindeki bu veri tabanının daha gelişmiş, malvarlığı-hesap bilgilerini de içeren versiyonlarını temin etmeye çalıştıkları, ulaştıkları bu verileri hasta çocukların seanslarında ve şantaj süreçlerinde kullanmayı planladıkları değerlendirildi.

‘Malvarlığı programını bulsun istediği parayı veririm’

Ayrıca şüpheliler Süleyman Salih Zoroğlu ve Ahmet Aktaş’ın mağdur çocuk Elif*’in babasına ait kişisel verilere illegal database kullanarak hukuka aykırı olarak erişim sağlaması sebebiyle de cezalandırılması istendi.
Zoroğlu’nun telefonunun incelendiği bilirkişi raporuna klinik çalışanı Ahmet Aktaş’a gönderdiği mesaj şöyle yansıdı:
“Ahmet bey şöyle bir durum var. Bugün gelen ve en son dokuz yıl önce gördüğüm hastam dedi ki; ‘Benim Ali diye bir arkadaşım var. O çocukta her bilginin bulunduğu bir database var. Bu sendeki versiyonun çok daha gelişmiş şekliymiş bu mernis diyelim buna, kişilerin bilgileri dışında mal durumlarını, evler, arabalar, arsalar, hisseler ne varsa gösteriyormuş. Ayrıca e-mailler filan falan son telefonlar yine varmış. Hatta bu Ali oradan Sağlık Bakanlığı portalına girip adamın eski kullandığı ilaçları ve tahlilleri de görebiliyormuş. Bu arada hesap numaralarını filan falan da görüyormuş. Bunun dar sayıda bir çevrede yayıldığını, bu programın bulunabileceğini söyledi. Hatta kendisine bir araba çarpmış kaçmış. Bu arada 18 yaşında bebenin altında 3 milyon liralık araba varmış. Neyse polis tanıdığına gitmiş. Onlar iki ayda bulunmaz demiş, bu da arkadaşına mesaj atmış. Bak demiş 3 dakika sonra çarpıp kaçan arabanın dibine kadar bilgi çocuğun elindeymiş. Bu programı Naci bulsa istediği parayı veririm. Bunu aynen Naci beye atabilirsin, bu konuda bize yardımcı olacak kişi bu bilginin sonuna kadar sevap olan işlerde kullanılacağını bilsin.”

Çocuğun amcaoğlu ve halasının bilgilerine ulaşmış

Salih Zoroğlu’nun telefonunda yapılan incelemede mağdur çocuk Elif’in amcaoğlu ve halasının kişisel bilgilerine ulaştığı bilgisi de yer aldı.
Ahmet Aktaş’ın kendisine bu bilgilerin ekran görüntüsünü gönderdiği belirtildi.
Salih Zoroğlu çalışanı Ahmet Aktaş’ın “Hocam kendisine ait telefon numarası yok. Kardeşinin ve amca oğlunun numaralarını buldum. Amcaoğlunun numarası …7 ile bitiyor” mesajına şu yanıtı vermiş:
“Ne kadar telefon varsa bulsan iyi olur.”

Kime ne kadar ceza isteniyor?

Prof Dr. Süleyman Salih Zoroğlu ve kliniğinde psikolog olarak çalışan Ahmet Aktaş için 21 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 21 kez “Eziyet” 4 kez “İftira”, iki kez “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma”, iki kez “Şantaj”, iki kez “Uyuşturucu Madde Kullanımını Özendirme”, bir kez “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme”, bir kez “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etme” suçları sebebiyle cezalandırılması istendi.
Zoroğlu’nun kliniğinde bir süre bulunan Dr Hüsna Ağca’nın ise kısmen suça iştirak eden kısmen de yardım eden olarak üç kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, üç kez “Eziyet”, iki kez “İftira” suçundan cezalandırılması talep edildi.
Klinik sekreteri İnci Arslan’ın ise suça yardım eden olarak 20 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 20 kez “Eziyet”, dört kez “İftira”, iki kez “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçundan cezalandırılması istendi.
Şüphelinin eşi ve klinik idaresini takip eden Dr. Özgül Zoroğlu’nun kısmen yardım eden olarak 21 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 21 kez “Eziyet”, dört kez “İftira”, iki kez “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlarından cezalandırılması istendi.
Klinik psikologlarından Şüpheli Zeynep Akgül’ün de 17 kez “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, 17 kez “Eziyet”, iki kez “İftira”, iki kez “Şantaj” suçlarından cezalandırılması istendi. İddianame mahkeme tarafından kabul etti. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

*NOT: Haberimizde çocuğun ismi onu korumak amacıyla değiştirilmiştir.

Savcı: Prof. Zoroğlu FETÖ'cü polis korumasında 'bacıhane' kuracaktıSavcı: Prof. Zoroğlu FETÖ’cü polis korumasında ‘bacıhane’ kuracaktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.