TFF’den 7 kulübe puan silme cezası: 3.’lük mücadelesi veren Kayseri de nasibini aldı

TFF Kulüp Lisans Kurulu, verilen süreler içerisinde eksiklikleri tamamlamayan kulüplere 3'er puan silme cezası verdi. Bu kulüplerden biri Süper Lig’de mücadele eden Kayserispor.

Spor 1 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
TFF'den Kayserispor'a 3 puan silme cezası.

Dün akşam saatlerinde TFF’den flaş bir açıklama geldi. Buna göre Kulüp Lisans Kurulu, verilen süreler içinde eksiklikleri tamamlamayan Kayserispor, Altay, Giresunspor, Erzurumspor, Bursaspor, Nazilli Belediyespor, Zonguldak Kömürspor’a 3’er puan silme cezası verdi.

Bu kulüplerin ortak noktası mali sorunlar yaşamaları. Süper Lig’de mücadele eden Kayserispor yaklaşık 2 senedir kapalı olan transfer penceresini 14 Eylül tarihinde, transfer dönemi kapanmadan bir gün önce açmıştı. Bursaspor’da Başkan Recep Günay geçtiğimiz günlerde kulübün güncel borcunu 1.5 milyar TL olarak açıklamış ve bu durumun Bursaspor’u kapanma noktasına götürdüğünü belirtmişti. Öte yandan Giresunspor, Erzurumspor ve Altay gibi kulüpler yakın zamanda Süper Lig’den düştükten sonra mali anlamda zorluklar yaşadıkları bilinen kulüplerdi.

TFF bizimle eğleniyor... Fair Play ağlıyor...TFF bizimle eğleniyor… Fair Play ağlıyor…

3.’lük yarışında belirleyici karar

Kayserispor sezona Çağdaş Atan’la başlamış ancak Atan’ın istifası ardından Recep Uçar’la yoluna devam etmişti. Sarı-kırmızılılar iyi gidişatı sürdürmüş ve 13 hafta sonunda 23 puanla 3. sıradaki Beşiktaş’ın yalnızca 2 puan gerisinde 6. sırada konumlanmıştı. Bu cezayla beraber Kayseri 20 puana inecek. ve 6. sırada kalmaya devam edecek.

TFF 1. Lig’de son sıradaki Altay 5 puandan 2 puana, 17. sıradaki Giresunspor 9 puandan 6 puana düşecek. 10. sıradaki Erzurumspor ise 17 puandan 14 puana inip 14. sıraya gerileyecek. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan Bursaspor ise 13 puandan 10 puana düşüp 17. sıraya inecek. Aynı grupta 18. sıradaki Kömürspor 10 puandan 7 puana inip son sıraya düşecek. Yine Beyaz Grup’taki Nazilli ise 26 puandan 23 puana düşerek 7. sıradaki Yeni Mersin İdman Yurdu ile beraber aynı puana gelecek.

MHK bazı hakemlerin fişini çekiyorMHK bazı hakemlerin fişini çekiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.