Nowitzki’den Alperen’e: Oyun stilinden etkileniyorum

Houston Rockets formasıyla sezona oldukça iyi bir başlangıç yapan Alperen Şengün hakkında konuşan NBA efsanesi Dirk Nowitzki, milli oyuncudan övgüyle söz etti.

Spor 2 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Alperen Şengün'ün yüksek formu Dirk Nowitzki'nin dikkatinden kaçmadı.

Alperen Şengün, sezona başlarken Houston Rockets’ın Ime Udoka yönetimindeki yeni halinin temel parçalarından biri olarak görünüyordu. Udoka tam da beklendiği gibi Alpi’yi hücum şemasının temeline yerleştirdi. Bu görev hem takıma hem Alperen’e yaradı, milli basketbolcu sezona olağanüstü bir giriş yaptı. Bu başlangıç Dallas Mavericks ve NBA tarihinin en iyi Avrupalı oyuncularından Dirk Nowitzki’nin de gözünden kaçmadı.

NBA’de 1998-2019 yılları arasında Dallas Mavericks formasıyla bir kez sezonun en iyi oyuncusu ve 14 kez all-star seçilen eski Alman efsane, Rockets medyasına konuşarak “Alperen’in geriye doğru çekilerek şut atma stilinde büyük gelişmeler var. Bunun üzerinde çalıştığı belli. Açıkçası, Alperen’in oyun stilinden oldukça etkileniyorum. Çok yönlülüğü, pasları ve skorer yönü… Muhteşem bir sezon geçiriyor. Onun adına çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Bu kez Nikola Jokic kazandı, Alperen Şengün kaybettiBu kez Nikola Jokic kazandı, Alperen Şengün kaybetti

21 yaşındaki milli oyuncuyla henüz yüz yüze tanışma fırsatı bulamadığını kaydeden Nowitzki, “Hakkında, hep olumlu şeyler duyuyorum, iyi birisine benziyor. Umarım, bu performansını sürdürür. Yıldan yıla, daha iyi olmak istersiniz. Sezon bittiğinde eve gitmek, sıkı çalışmak ve oyununuza bir şeyler eklemek istersiniz. Özellikle gençseniz, daha komple bir oyuncu olarak dönmek istersiniz. Alperen’in gelişimine bakınca, bunu başardığını görüyoruz. Bu sezon yapacağı etkiyi, şimdiden merakla bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Batı Konferansı’nda 8 galibiyetle 9. sırada yer alan Rockets’ta Şengün, bu sezon 21 sayı, 8,9 ribaunt ve 5,6 asist ortalamasıyla mücadele ediyor.

Alperen Şengün, Luca Doncic'e yetişemedi!Alperen Şengün, Luca Doncic’e yetişemedi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.