Seçilbank vurgununda yeni detay: Nur Erkasap’tan da şikayetçi olmuşlar

Kimsenin şikayetçi olmaması sebebiyle Seçilbank vurgunu davasında adının yer almadığı söylenen Nur Erkasap'la ilgili önemli bir müşteki ifadesi ortaya çıktı. Mağdur Ömer Kahraman savcılık ifadesinde Nur Erkasap'tan şikayetçi olduğunu söyledi. 

Gündem 3 Aralık 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Seçilbank vurgunu davasında Seçil Erzan’ın ifade değiştirmesiyle birlikte adı gündeme gelen Fatih Terim’in aile dostu Nur Erkasap’ın da şikayetçi olunanlar arasında yer aldığı anlaşıldı.
Hayali fona para yatıranlardan bazılarının parayı EFT ile Nur Erkasap’a havale ettiğini, onun da Seçil Erzan’a verdiğini söylemesine rağmen davada Nur Erkasap ismi hiç yer almadı.

Fatih Terim'in en yakınında, 'Terim Fonu' dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur ErkasapFatih Terim’in en yakınında, ‘Terim Fonu’ dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur Erkasap

Bunun Nur Erkasap’tan kimsenin şikayetçi olmamasından kaynaklandığı söylenmişti. Ancak 10Haber dava dosyasında ilginç bir detaya ulaştı.

Ceza davası müştekilerinden Ömer Kahraman 8 Mayıs’ta verdiği savcılık ifadesinde Nur Erkasap’tan da şikayetçi olduğunu söyledi.

Nazlı Can, Kerem Can ve Erkasap’a verdi

Ömer Kahraman Çorlu’da pırlanta işi yapan bir esnaftı. Seçil Erzan’la da Çorlu’dan tanışıyorlardı. Seçil Erzan Levent Şube Müdürü olduğu dönemde Ömer Kahraman’a Fatih Terim’in içinde olduğu özel bir fon olduğundan söz etti, parasını buraya yatırmasını teklif etti. Ömer Kahraman da Seçil Erzan’a ilk olarak 9 Ocak’ta Denizbank Levent Şubesi’nde 300 bin dolar verdi. Daha sonra sonra ise Çorlu’da davanın diğer sanığı Nazlı Can’a 300 ve 400 bin doları verdi. Diğer sanık Kerem Can’a da elden 290 bin dolar verdikten sonra Nur Erkasap adına fona yatırılması için 5 milyon 884 bin liralık EFT yaptı.

Kahraman: Erkasap’tan şikayetçiyim

Ömer Kahraman savcılık ifadesinde “Seçil Erzan bizzat gelerek fon getirisi adı altında bana bir kez para teslim etti, bunun dışında ısrarla aramam ve ısrarla ofisinde ziyaret edip fonla ilgili bilgi almam sebebiyle iki parça halinde 100.000 ve 150.000 dolar, toplamda 250.000 dolar olmak üzere Göktürk’teki Starbuks isimli kafede elden teslim etti. Ancak bu zamana kadar ana paramı dahi iade etmemiştir, kendisiyle telefonda konuştuğumda Denizbank ekranında fona ilişkin görseller gösterip bankaya yurtdışından para geldiğine ilişkin sözler söyleyerek beni ikna etmişti. Buna ilişkin görselleri dosyaya sunacağım (görsel alındı, dosyaya eklendi). Beni bu şekilde oyalayıp dolandıran Seçil Erzan, Nur Erkasap ve Denizbank yetkililerinden şikayetçiyim” dedi.

Fon için gönderilen paranın açıklaması başka

Ömer Kahraman’ın Nur Erkasap adına parçalar halinde gönderdiği paranın 3 milyon 884  bin liralık kısmının dekontunda ilginç bir açıklama yer aldı. Dekont açıklamasında “arsa alım bedeli” yazıyordu. Fon alımı için gönderilen para için neden arsa alımı yazdığı ise anlaşılamadı.

Ömer Kahraman’ın Nur Erkasap’a EFT yaptığı paranın dekontunda “Arsa alım bedeli” yazıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.