Terim, Atina’da iddialı: Buraya şampiyon olmaya geldim

'Seçilbank' davasıyla zor duruma düşmesine rağmen ketum davranan Fatih Terim’in dili 1.5 yıllığına bir takımla anlaştığı için gittiği Yunanistan’da çözüldü. Yunanistan basınına konuşan Terim, gelmezden önce Erdoğan'ın arayıp başarı dilediğini söyledi

Spor 27 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fatih Terim, Atina yolculuğu öncesinde 'Söyleyecek çok şeyimiz olacak ama şimdi değil' dedi.

Seçilbank davasında zor günler geçiren Fatih Terim Yunanistan’ın en büyük takımlarından Panathinaikos’un teknik direktörlük teklifini kabul etti. Böylece basketbol takımını Ergin Ataman’a emanet eden Atina ekibi futbolun başına da başka bir Türk antrenörü getirdi.

Panathinaikos Kulübü yöneticileri ile prensipte anlaşan Terim Atina’da yeni takımına 1.5 yıllık imza atacak. Atina’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne gelen tecrübeli teknik adam yolculuk öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Terim uzatılan mikrofonlara “Söyleyeceğimiz çok şey olacak ama şimdi değil” dedi. Açıklamanın ardından Terim özel uçakla Yunanistan’a gitti.

Denizbank bombayı ortaya bıraktı: Fatih Terim bankaya 'Seçil'e para verdim' demişDenizbank bombayı ortaya bıraktı: Fatih Terim bankaya ‘Seçil’e para verdim’ demiş

‘Panathianoks’u şalpiyon yapmak için geldim’

Yunanistan’ın başkenti Atina’da basının karşısına çıkan teknik direktör başkanla karşılıklı elektriklerinin tuttuğunu söyledi. Terim “Elektriğimiz tuttu. Kendisi çok kibar davrandı. Karşısındakini çok mutlu eden, onore eden şekilde davrandı. Kendisine teşekkür ederim. Ne istediğini bilen, ne olmasını da ifade eden bir toplantı oldu. Onun için ben de çok fazla düşünmeden ‘peki’ dedim” diye konuştu. Yunanistan ligini yakından takip ettiğini belirten Terim şunları söyledi: “Çok fazla zaman olmadığı için amacım bir an evvel antrenmana başlamak ve eksiklikleri belirlemek. Ben buraya Panathinaikos’u şampiyon yapmak için geldim. Ben imzalarımı sadece kalemle atmam, imzalarımı kalbimle de atarım. Panathinaikos’un da benim için öyle bir çalışma ortamı olacağına inanıyorum.”

Terim Yunanistan’da dört takım arasında süren bir rekabet ortamı olduğunu vurgulayarak “Rakiplerimiz hem kaliteli hem güçlü. Saygı duyuyoruz ama Panathinaikos olarak biz de uzun yıllar şampiyonluğa hasret kalmışız. Avrupa’ya hasret kalmışız. Dolayısıyla hedefler çok açık” dedi ve devam etti: “Gelme sebebim belli, getirilme sebebim belli. Hiçbir şeyin garantisi yoktur, ama iddialı olmaktan geri kalmayacağız. Bu puanı toplayan geçen sene çok avantajlı durumdan şampiyonluğu veren ama avantajlı duruma gelen bir takımın çok daha iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Çünkü oyuncularımız olmadan hiçbir şey yapamayız. Kaliteli bazı oyunculara sahip olduğumuzu düşünüyorum ama onların performansını çok daha yukarı çekme niyetindeyim. Artı, hepsinin mutlu bir şekilde oynaması çok önemli. Yani yaptığımız işten mutluluk duyacağız. Keyif alacağız. Dışarıya da keyif vereceğiz.”

Fatih Terim, Atina’da Yunanistan basınına açıklamalarda bulundu.

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Atina’ya gelişinden önce arayarak başarılar dilediğini belirten Terim “Suyun öbür tarafındayım. Bu kadar yıllık tarihi dostluğa sahip iki ülkenin, birbirine çok yakın bu iki ülkenin birinde görev yaptım, şimdi diğerinde görev yapıyorum” dedi.

Ergin Ataman sözleri

Terim hem milli takım hem de Galatasaray’da çalıştığı sürede Yunanistan’a çok geldiğini ve Yunan takımlarıyla karşılaştığını belirterek Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk havasının sürmesinden yana olduğunu kaydetti. Panathinaikos Basketbol takımının başantrenörü Ergin Ataman ile daha önce de İtalya’da aynı dönemlerde görev yaptıklarını hatırlatan Terim bu kez de Yunanistan’da Panathinaikos çatısı altında görev almaları için “İki başarılı hoca gereken her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Fatih Terim’in 3-3,5 milyon dolar alacağı acaba nasıl bir hesaptaydı?Fatih Terim’in 3-3,5 milyon dolar alacağı acaba nasıl bir hesaptaydı?

Fatih Terim yurt dışında üçüncü kez takım çalıştıracak

Galatasaray’da üst üste dört şampiyonluk yaşadıktan sonra 2000-01 sezonunda Fiorentina’yı çalıştıran Fatih Terim sonraki sezon da Milan’da görev yapmıştı. 70 yaşındaki teknik direktör Panathinaikos ile birlikte kariyerinde üçüncü kez Türkiye dışında görev almış olacak.

Fatih Terim’in ekibi belli oldu

Fatih Terim’in teknik ekibinde yer alacak isimler belli oldu. Necati Ateş, Mert Çetin, Eray Sözen de Panathianakos’a imza atacak. Roma’da çalışan Tuğberk Tanrıvermiş’in ise İtalyan ekibiyle olan sözleşmesini feshettikten sonra teknik kadroya dahil olması bekleniyor. Terim’in ekibine ayrıca bir de İtalyan kondisyoner katılacak.

Fenerbahçe Willian Arao transferini resmen açıkladıFenerbahçe Willian Arao transferini resmen açıkladı

William Arao kadroda

Fatih Terim Yunanistan ekibinde 58.5 milyon euroluk bir takımla mücadele edecek. Fenerbahçe’de geçen sezon forma giyen Wiyyian Arao da takımın önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

İlk transfer Trabzonspor’dan

Fatih Terim’in Yunanistan’a getireceği ilk transfer de belli oldu. Panathinaikos Fatih Terim’in ‘Tamam’ demesi halinde Trabzonspor’la sözleşmesi sezon sonu bitecek Anastosios Bakasetas’ı kadrosuna katmayı planlıyor. İddialara göre Yunan futbolcu ülkesinde forma giymeye sıcak bakıyor. 30 yaşındaki orta sahanın ayrılığına teknik direktör Abdullah Avcı’dan da onay çıktı. Bu sezon Bordo-mavili takımla 16 maçta süre alan Bakasetas beş gol atarken iki asist yaptı.

Burak Elmas: Fatih Terim bana çömez gözüyle baktıBurak Elmas: Fatih Terim bana çömez gözüyle baktı

Zorlu 17 gün: Üç Olympiakos derbisi

Fatih Terim’i yeni takımından çok zor bir 17 gün bekliyor. 2010’dan beri Yunanistan’da şampiyonluk yaşayamayan Panathinaikos 15 haftası tamamlanan ligde lider PAOK’un bir puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Ezeli rakiplerden Olympiakos ise yeşil beyazlıları iki puan geriden takip ediyor. Geride kalan sezonda normal periyodu lider tamamlasa da play-off’ta şampiyonluğu AEK’e kaptıran Panathinaikos’ta Fatih Terim’i göreve gelir gelmez zorlu maçlar bekliyor. Deneyimli teknik direktör sadece ocak ayında üç kez Olympiakos maçına çıkacak. Yunanistan Kupası son 16 turunda iki ezeli rakip önce 10 Ocak’da Panathinaikos’un ev sahipliğinde, sonra 17 Ocak’ta rövanşta karşılaşacak. 27 Ocak’ta ise Panathinaikos bu kez lig maçında Olympiakos’u konuk edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.