Beşiktaş taraftarı stada girdi ama Ankara’da husumet bitmedi

İl Güvenlik Kurulu'nun kararıyla Beşiktaş taraftarı uzun süre sonra ilk kez Ankaragücü maçında tribünlerdeydi. 1-1 berabere biten maçın ardından istenmeyen olaylar yaşandı.

Spor 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş taraftarları tribünleri ateşe verdi.

1992-93 sezonun son maçına Beşiktaş ve Galatasaray aynı puanda girdi. Son hafta Beşiktaş- Gençlerbirliği ve Ankaragücü- Galatasaray karşılaşmaları vardı. Şampiyonun averajla belli olduğu sezonda Ankaragücü, kendi sahasında Galatasaray’a 8-0 yenildi. Gençlerbirliği karşısında 3-1 kazanan Beşiktaş şampiyonluğu kaybederken siyah beyazlı taraftarlarla Ankaragüçlüler arasında bir husumet başladı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, geçen hafta başında bir açıklama yaparak “Bu sezon daha önce yasak uygulanan bazı müsabakalarda deplasman yasaklarının kalkmasını, ülke futbolumuzun gelişimi adına sevindirici buluyorum. Geçtiğimiz sezonlarda yaşanan münferit olayların, hem iç sahada hem de deplasmanda artık yaşanmayacağına inancımız tüm kulüplerimiz açısından tam. Bu inançla, 3 Aralık’ta Ankara’da oynanacak karşılaşmada Beşiktaş taraftarlarını stadyumumuzda görmek istiyor ve davet ediyoruz” dedi. Ankara İl Güvenlik Kurulu da maça Beşiktaş taraftarının girmesine izin verdi. Böylece uzun yıllar sonra ilk kez siyah beyazlı taratarlar Ankara tribünlerinde yerini aldı.

Beşiktaş'ın Ankara mesajı: Birlik beraberlikBeşiktaş’ın Ankara mesajı: Birlik beraberlik

Başkan Koca’nın temennisi lafta kaldı

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın “Olay çıkmayacak” temennisi lafta kaldı. Süper Lig’in 14’üncü haftasında Ankaragücü, konuk ettiği Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Eryaman Stadı’nda taraftarların sebep olduğu olaylar yaşandı.

Polise taşlı saldırı

İlk olarak Ankaragücü taraftarları, Beşiktaş tribünlerine yabancı madde attı. Bunun üzerine polis, başkent ekibi taraftarlarına müdahale etti. Stat içinde bekletilen Beşiktaş taraftarları ise koltukları kırarak Ankargücü tribünlerine attı. Polis, stadyum dışında uzaklaştırmaya çalıştığı Ankaragücü taraftarlarının taşlı saldırısına uğradı. Taraftarlarca atılan taşlardan yaralanan olmazken polis araçlarının camları kırıldı.

Beşiktaş'ın 35. başkanı Hasan AratBeşiktaş’ın 35. başkanı Hasan Arat

Tribün ateşe verildi

Stadyumdan ayrılmayı bekleyen Beşiktaş taraftarları, yan tribündeki Ankaragücü pankartlarını sökerek ateşe verdi. İtfaiye ekipleri, yanmakta olan koltuklara müdahale ederek söndürdü. Deplasman tribününde yer alan siyah-beyazlı taraftarlar, tribünlerdeki koltukların yanı sıra stadyum tuvaletlerine de zarar verdi. Beşiktaş taraftarları polisin geniş güvenlik önlemleri altında stattan ayrıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.