Ali Çamlı’nın papatya falı: Hakemler iyi, kötü, iyi…

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı yaptığı açıklamada hakemlerin de hata yapabileceğini söyledi ve VAR kayıtlarının açıklanmasıyla alakalı görüşlerini dile getirdi.

Spor 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'dan hakemler lehine açıklama.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı kendiyle çelişen açıklamalar yapmaya devam ediyor. Başkan Ali Çamlı bundan yaklaşık bir ay önce oynanan Sivasspor maçı sonrası “Hakemlere çiçek vermekle büyük hata etmişiz. O günkü şartlarda Türkiye’nin buna ihtiyacı vardı. Bunu yaptık ama sen, eğer bunu yaparsa ben konuşmayı da bilirim. En ağırını da konuşurum. Sadece bir penaltı olayı değil. Daha 15. dakikada Ali Şaşal’ın pozisyonu penaltı verilmedi. Thiam’ın pozisyonu penaltı verilmiyor. Sivassporlu oyuncu taraftarı seyirciyi tahrik ediyor. Atılmıyor. Kulüp dünyanın cezasını alıyor” demişti.

Yaptığı açıklamalar nedeniyle aldığı para cezalarına tepki gösteren Çamlı’nın pişmanlık duyduğu şey dikkat çekiciydi. Başkan, 11 Aralık 2023 akşamı Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın saldırısına uğrayan Halil Umut Meler için bir sonraki karşılaşmanın başında hakemlere çiçek verilmesini hata olarak nitelendirdi.

Ali Çamlı ve çiçek verdiği hakemler.

Beşiktaş maçından sonra hakem övgüsü

Çamlı bu karşılaşmadan yaklaşık 20 gün sonra oynanan ve 0-0 biten Kayserispor-Beşiktaş maçı sonrasındaysa hakem yönetimine methiyeler diziyordu. Başkan maç sonunda “”Her takım için alınan puan veya puanların değeri var. Beni bugün mutlu eden şey, herhalde Türkiye’de ilk defa hakem konuşulmayacak. Çok temiz maç yönetti. Tebrik ediyorum hakem arkadaşları da. Helal olsun, zaten maçlar böyle olması lazım. Kulüplerin de birbirleriyle böyle olması, kardeşçe olması lazım” diyecekti.

Çek basını Galatasaray maçını böyle yazdı: Türkler için sonÇek basını Galatasaray maçını böyle yazdı: Türkler için son

‘Hakemlerimizi linç etmeyelim’

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu Başakşehir’i deplasmanda yenerek 10 maç sonra galip gelen takımın başkanı Çamlı AA’ya açıklamalarda bulundu. Çamlı VAR kayıtlarının açıklanması konusunu değerlendirdi ve “Kayıtlar açıklanınca sadece hakemin söz konusu pozisyonları nasıl yorumladığını göreceğiz. Neden o yönde karar verdiğini açıklamasını duymuş olacağız. Bu neyi değiştirecek?” dedi.

Çamlı Başakşehir maçını yöneten hakemin bariz bir hata yaptığını vurgulayarak şunları söyledi: “Bizim RAMS Başakşehir maçını yöneten Oğuzhan Çakır çiçeği burnunda, pırıl pırıl bir hakem. İnşallah bunlar iyi hakem olacak. Bu maçta bizim aleyhimize çok büyük hata yaptı ama bir hatadan dolayı hakemimizi linç etmeyelim. Bu maçtan, son dakikada çalınan haksız penaltı kararıyla berabere ayrılsaydık da aynı cümleleri kurardım. Maçın sonunda ölüm yok. Bu hatalar olabiliyor. Hakemler bizim düşmanımız değil. Ne onlar bizi ne de biz onları tanırız. Hakemlerin gördüğünü çaldığını düşünüyorum. Bir hakemin herhangi bir takımın aleyhine kasıtlı şekilde karar vereceğine inanmıyorum. Böyle bir şeyi neden yapsın? Şehrime bir husumeti mi var? Ayrıca hakemler yapacağı bir hatanın bir sonraki hafta kendi hanesine eksi olarak yansıyacağını bilmiyor mu, biliyor. Zaman zaman hakemleri eleştirebilirim ama eleştirilerim onları rencide etmek için değil, daha iyi olmaları içindir. Biz kendi evlatlarımızla, kendi kardeşlerimizle bu ligleri devam ettireceğiz.”

Ülke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyorÜlke puanında Türkiye yerinde sayıyor, Çekler yaklaşıyor

Çamlı yurtdışındaki hakem yönetimlerini örnek vererek “Geçenlerde İngiltere’de verilmeyen bir penaltı pozisyonu izledim. Eğer o pozisyona Türkiye’de penaltı verilmesin hakemi linç ederler. Hiç itiraz bile etmediler. Kendi evlatlarımızı da yerden yere vurmayalım. Hakemleri yerden yere vuranlar Avrupa’daki hakemleri de takip etsinler. Haklı oldukları zamanlar olabilir ama olayları sakinlik içinde değerlendirelim” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.