Gazeteci Furkan Karabay polis zoruyla ifadeye götürüldü

Sabah saatlerinde evine polis gelen gazeteci Furkan Karabay Çağlayan Adliyesi'ne ifadeye götürüldü. Gazeteciler adli kontrol şartıyla serbest bırakılan meslektaşlarının polis zoruyla ifadeye götürülmesine tepki gösterdi.

Gündem 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay sabah evinden gözaltına alındı ve polis zoruyla ifadeye götürüldü. Çağlayan Adliyesi’nde ifade veren Karabay hakkında Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun’un ‘iftira’ ve ‘hakaretten’ suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki ifade işlemleri tamamlanan Karabay 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Furkan Karabay’ın evinden polis zoruyla ifadeye götürülmesine meslektaşları ve meslek örgütleri tepki gösterdi. Sınır Tanımayan Gazeteciler’den (RSF) Erol Önderoğlu “Bir gazetecinin yargıdaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarını haberleştirmesi, gündeme getirmesi kimi rahatsız edebilir? Her ifade çağrısına zaten karşılık veren Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay’ı sabah vakti evinden polis zoruyla alınması bir tehdittir” dedi.

DİSK Basın İş ise “Yargıda rüşvet ve yolsuzluk iddiaları, Necip Hablemitoğlu cinayeti gibi önemli konularda önemli haberlere imza atan Gerçek Gündem muhabiri Furkan Karabay bu sabah evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Gazetecilik suç değildir, Karabay derhal serbest bırakılsın” dedi.

Rusya'da bakanın servetini araştıran gazeteciye gözaltıRusya’da bakanın servetini araştıran gazeteciye gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.