Galatasaray ‘Demir’i büktü, derbiyi rahat seyretme hakkı kazandı

Galatasaray, Adana Demirspor'u 3-1 yenerek bu sezon kendi evinde yaptığı yedinci maçı da kazandı. Maç fazlasıyla liderliğe yükselen sarı kırmızılılar gözünü Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ve Kopenhag maçına çevirdi.

Spor 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Sakatlıktan dönen Abdülkerim Bardakcı, kritik Kopenhag maçı öncesi takımdaki yerini aldı.

Şampiyonlar Ligi’nde hafta içinde çok önemli Kopenhag maçına çıkacak Galatasaray, Süper Lig’de Adana Demirspor karşısına mutlak galibiyet için çıktı. Rakibi Fenerbahçe’nin Beşiktaş deplasmanına çıkacağı haftada alınacak üç puan sarı kırmızılıları avantajlı duruma getirecekti. Adana Demirspor ise hafta içinde teknik direktör Patrick Kluivert ile yollarını ayırmış, sahaya pozitif futbol yansıtmak için çıkmıştı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 14’üncü haftasında oynanan Pendikspor karşılaşmasının 11’ine göre Adana Demirspor maçında 4 değişikliğe gitti. Buruk, Pendikspor maçında oynayan; Kaan Ayhan, Kazımcan Karataş, Oliveira ve Ziyech yerine ilk 11’de Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay ve Mertens’e görev verdi. 28 yaşındaki Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez sakatlığı sebebiyle yine kadroda yoktu. Ağrıları olan Hakim Ziyech içinse dillendirme kararı alındı.

Evde işlem tamam, sıra ‘Olmak ya da olmamak’ sınavında…Evde işlem tamam, sıra ‘Olmak ya da olmamak’ sınavında…

 

Sol bekler yedekte, Barış Alper Yılmaz sahada

Normal mevkisi kanat olan 23 yaşındaki milli oyuncu Barış Alper Yılmaz yine sol bekteydi. Orjinal mevkileri sol bek olan Angelino ve Kazımcan Karataş ise Adana Demirspor karşılaşmasında yedek soyundu.

Adana Demirspor’da ise takımın başında yardımcı antrenör Serkan Damla vardı. Ülkesinde geçirdiği diz ameliyatı sebebiyle Balotelli, sol alt arka adele grubunda yaşadığı sakatlık nedeniyle Gravillon, belinde yaşadığı sakatlık nedeniyle Ertaş Özbir ve sol ayak tendonunda yaşadığı sakatlık sebebiyle Rodrigues Galatasaray karşılaşmasında yer alamadı. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da maçı statta takip etti.

Kerem Aktürkoğlu’ndan asist Boey’den gol

Oyuna iyi başlayan ev sahibi Galatasaray oldu. 6’da Tete’nın pasıyla çeza sahası üzerinde topla buluşan Mauro Icardi’nin şutunda kaleci Magomedaliyev topu tutmayı başardı. 22’de sarı-kırmızılılar öne geçti. Tete’nin pasıyla ceza sahası yayı gerisinde buluşan Kerem Aktürkoğlu, topu ceza sahasına hareketlenen Boey’e gönderdi. Onun vuruşunda top filelere gitti. Golün hemen ardından Adana Demirspor eşitliğe yaklaştı. Yusuf Sarı’nın ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda top yakın direk dibinde iyi yer tutan kaleci Muslera’dan döndü. 24’te Belhanda’nın sağdan kullandığı kornerde ön direğe hareketlenen Nani kafa vuruşunu yaptı. Muslera, çizgi üzerinde meşin yuvarlağın ağlara gitmesini önledi.

Kerem Aktürkoğlu’ndan Harry Potter sevinci

Galatasaray ikinci golü 29’da buldu. Adana Demirspor’un kullandığı aut sonrasında Cisse’nin uzun vurduğu topu Boey kafayla Torreira’ya indirdi. Uruguaylı oyuncu da bekletmeden meşin yuvarlağı ceza sahası önündeki Icardi’ye verdi. Arjantinli oyuncu ise şık dokunuşla topu ceza sahasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu’nun önüne bıraktı. Bu futbolcu da güzel bir vuruşla kaleci Magomedaliyev’i mağlup etmeyi başardı. Kerem Aktürkoğlu, golü Harry Potter sevinciyle kutladı.
32. dakikada Mertens’in ceza sahası dışından sert ve isabetli şutunda kaleci Magomedaliyev topu kornere tokatlamayı başardı.

Kopenhag hocası Jacob Neestrup: Türk gazetecilerle iyi geçinmeliyimKopenhag hocası Jacob Neestrup: Türk gazetecilerle iyi geçinmeliyim

İlk yarının bu sonuçla bitmesi beklenirken uzatma dakikalarında konuk takım VAR müdahalesiyle penalti kazandı. Solda ceza sahasına giren Yusuf Sarı’nın ortasında meşin yuvarlak Nelsson’dan döndü. Pozisyonda hakem Abdulkadir Bitigen oyunu devam ettirdi. Ardından VAR Koray Gençerler’in uyarısıyla pozisyonu yeniden izleyen Bitigen, Danimarkalı stoperin topa kolla müdahale ettiğini tespit etti ve penaltı noktasını gösterdi. 45+3. dakikada penaltıyı kullanan Niang, topu ve kaleci Muslera’yı ayrı köşelere gönderdi.

Muslera, penaltı pozisyonuna yaptığı itirazdan sonra gördüğü kartla cezalı duruma düştü.

Muslera cezalı duruma düştü

Penaltı pozisyonuna itiraz eden kaleci Fernando Muslera, hakem Abdülkadir Bitigen’e itiraç edince sarı kart gördü. Cezalı duruma düşen sarı kırmızılıların kaptanı, Sivasspor deplasmanında forma giyemeyecek. İlk yarı Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğüyle bitti.

Kopenhag polisinden Galatasaray maçına özel uygulamaKopenhag polisinden Galatasaray maçına özel uygulama

Galatasaray direklere takıldı

İkinci yarıya Galatasaray üst üste pozisyonlara girerek başladı. 46’da Mertens’in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Tete, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top direğin yanından auta gitti. 49’da son çizgiye inen Tete’nin ortasında Adana Demirsporlu Cisse’nin ters vuruşu direkten döndü. 51’de sarı-kırmızılı ekibin kurduğu baskıda top ceza sahası içi sol çaprazdaki Icardi’ye geldi. Bu oyuncunun vole vuruşunda savunmadaki Svensson çizgi üzerinde topu önledi. 59’da uygun durumda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu’nun sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 68’de ceza sahasına sokulan Tete’nin yerden şutunda kaleci Magomedaliyev yakın direk dibinde topu kornere tokatladı. 70’te Icardi’nin şık pasıyla sağdan ceza sahasına giren Tete, ayağının içiyle uzak köşeye plase vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 85’te Halil Dervişoğlu’nun sağdan ortasında arka direğe hareketlenen Oliveira, altıpasa gelen topa uçarak kafa vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü.

Mauro Icardi penaltıyı gole çevirdikten sonra klasikleşmiş sevincini yaptı.

Icardi attı, ‘aşkın olayım’ çaldı

Girdiği bir çok pozisyondan yararlanamayan Galatasaray, 90+3. dakikada penaltı kazandı. Barış Alper’in derinlemesine pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Bakambu, kaleci Magomedaliyev’den topu kurtarsa da kendisi yerde kaldı. Hakem Abdulkadir Bitigen, Magomedaliyev’in faul yaptığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 90+5. dakikada penaltıyı kullanan Icardi topu ağlara gönderdi. Golden sonra stadyumda ‘Aşkın Olayım’ şarkısı çalarken sarı kırmızılılar 3-1’lik skorla puanını 40’a çıkardı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Sarı kırmızılılar bir yandan Şampiyonlar Ligi’nde kritik Kopenhag maçına gözünü çevirirken Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini rahat seyredecek.

Kopenhag, Galatasaray karşısına formsuz geliyorKopenhag, Galatasaray karşısına formsuz geliyor

Galatasaray evinde firesiz devam ediyor

Adana Demirspor’u da mağlup eden Cim Bom, bu sezon iç sahada oynadığı yedi maçın tamamından galip ayrıldı. Galatasaray, evindeki yenilmezlik serisini de 24’e çıkardı. Bu 24 maçta 22 kez kazanırıken iki maç beraberlikle bitti. Sarı kırmızılılar son yenilgisini geçen sezonun ikinci haftasında Giresunspor’a 1-0’lık skorla yaşamıştı. Adana Demirspor ise bu sezon çıktığı yedinci deplasmanda da kazanamadı. Akdeniz ekisi bu maçların beşinden boynu bükük ayrılırken iki kere de berabere kaldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sakat futbolcular hakkında bilgi verdi.

Okan Buruk’un aklı Kopenhag’da

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Çok iyi başladık maça. Oyunu iyi yönettik. Rakibe çok pozisyon vermeden 2-0’ı yakaladık. Oyunu rakip sahada oynadık” dedi. Hakemin Adana Demirspor lehine verdiği penaltı kararını değerlendiren sarı kırmızılıların hocası şunları söyledi: “İlk yarının sonunda yediğimiz penaltı golü var. Kuralın ne olduğunu öğrenirsek daha iyi olacak. Farklı statta farklı kararlar veriliyor. Penaltı verilebilir, saygı duyuyorum. Böyle bir pozisyona penaltı veriliyorsa bundan sonra böyle pozisyonlara hep penaltı verilmeli.”

Buruk, “İkinci yarıya bakınca çok pozisyona girdik. Net pozisyonlar kaçırdık. Rakibin de pozisyonları oldu. Skor 2-2 olabilirdi. Çok daha erken üçüncü golü atmalıydık. Sonuçta 3-1’lik galibiyet bizim için önemliydi. Liderliğe oturduk. Kopenahag maçı öncesi moral oldu. Sakatlık olmadan atlattık. Oyun olarak da önemli bir zevk verdik. Baskılı oyun devam etti. Değerli bir galibiyet aldık. Kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu.

Ali Palabıyık: Hakemliğim Rize-Galatasaray maçında bitirildiAli Palabıyık: Hakemliğim Rize-Galatasaray maçında bitirildi

Buruk, Şampiyonlar Ligi’nde çıkılacak Kopenhag maçı için şunları söyledi: “Galatasaray için çok değerli bir maça çıkıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek istiyoruz. İyi oyunculara sahibiz, iyi bir takımız. Çok iyi oyunlar ortaya koyduk. Bu oyunları son 16’da da sürdürebileceğimizi düşünüyorum. Bu heyecanı yaşıyoruz. Birçok vatandaşımız maça gelecek. Ekran başında birçok insan bizi destekleyecek. İnşallah Türk futbolu için önemli bir gece olur. İkinci yol Avrupa Ligi. Davinson Sanchez koşulara başladı. Pazar günü her şey yolunda giderse antrenman yapmasını düşünüyoruz. Ondan sonra karar vereceğiz. Ziyech de 1-2 gün sonra dönecek. Pazar günü oyuncularımızı net görüp karar vereceğiz.”

'Pes etmeyen' Galatasaray 'ev canavarı' Kopenhag'a karşı: 12.4 milyon euro'luk maç‘Pes etmeyen’ Galatasaray ‘ev canavarı’ Kopenhag’a karşı: 12.4 milyon euro’luk maç

Serkan Damla: Eskiye dönmek istiyoruz

Adana Demirspor’un başında bulunan Serkan Damla ise “İlk yarı, planladığımız şekilde gitmedi. Galatasaray’ı ikinci bölgede karşılayıp hızlı oyuncularımızla pozisyona girmek istedik ama bunu gerçekleştiremedik. İkinci yarıda bunları yapmaya başladık. İkinci golü de bulabilirdik. Pozisyonlara girdik ama gol olmadı. Mağlup olduk. Önümüze bakacağız” dedi. Eski performanslarına dönmek istediklerini belirten Serkan Damla şöyle konuştu: “Belirli bir oyun anlayışımız vardı. Onu tekrar oturtmaya, oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Beraber oynamayı seven bir takımız. Yeniden o kimliğimize bürünmek istiyoruz.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.