Küme düşme bölgesi kördüğüm

Trabzonspor, Giresunspor'u; Adana Demirspor İstanbulspor'u; Galatasaray, Ankaragücü'nü devirince ligin dibinde heyecan son iki haftaya taşındı.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Trabzonspor uzun zaman sonra ilk defa deplasmanda galip geldi.

34. haftada küme düşme tehlikesi yaşayan Giresunspor, kendi sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Ümrüniyespor’un vedasından sonra lige veda edecek ikinci takı olmak istemeyen yeşil beyazlılar, Çotanak Stadı’nda 4 dakika içinde yıkıldı. 30’da Visca’nın ortasında Umut Bozok, 34’te Giresunspor defansının hatasında Bardhi Trabzonspor’uz 2-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti. İkinci yarıda Giresunspor’un atak oynama isteği ters tepti. 59’da Umut Bozok farkı üçe çıkardı. 72’de kazanılan penaltıyı Bakesetas ağlara gönderdi ve Trabzonspor 4-0 öne geçti. Bordo mavililer farkın etkisiyle oyunu rölantiye aldı. Giresunspor 74’te Faruk Can Genç ve 80’de Bajic ile iki gol bulmasına karşın sahadan yenilgiyle ayrıldı ve 34 puanda kaldı.

Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…

Maçtan sonra Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz, “Puanlara ihtiyacımız vardı. Kazanmak istiyorduk. Bütün planlarımız da bunun üzerineydi. Çok basit, bireysel hatalardan goller yedik. 4-0 olduğunda kolay değildi. Sonradan giren oyuncularımız çok iyi katkı sağladılar. Maalesef kaybettik. Trabzonspor’u tebrik ediyorum” dedi.
Trabzonspor’un teknik direktörü Nenad Bjelica ise şunları söyledi: “Bugün maçın 4-0’a kadar olan kısmın tamamını domine ettik. 4-0’dan sonra belki biraz da rahatlamanın etkisiyle 2 tane gol yedik. Bizim adımıza uzun bir aradan sonra deplasmandan galibiyetle dönebilmek çok güzel.”

Ankara'dan şampiyon gelmiş, Cim Bom'da bayram havasıAnkara’dan şampiyon gelmiş, Cim Bom’da bayram havası

Adana Demirspor, İstanbulspor’a acımadı

Giresunspor’un 1 puan ve 1 basamak üzerinde bulunan İstanbulspor ise kendi sahasında Adana Demirspor’u konuk etti. İlk yarıda Adana ekibi daha üstün bir oyun sergilerken 35’te Emre Akbaba takımını öne geçirdi. Golden sonra İstanbulspor puan için yüklendi, Adana Demirspor ani çıkışlarla gol aradı. 90’da Gulbrandsen, deplasman takımının farkı ikiye çıkarmasını sağlayan golü ağlara gönderdi. Bu sonuçla Adana Demirspor 66 puan çıkarken İstanbulspor 35 puanda kaldı.

Sivasspor son derece kritik bir galibiyet aldı.

Sivasspor’dan çok kritik galibiyet

Haftaya bay geçecek Sivasspor, 37 puanla küme düşme tehlikesini yakından hisseden bir takımdı. O yüzden Konyaspor maçına mutlak 3 puan parolasıyla çıktılar. 17 dakikadan Konyaspor’un kalecisi Sehic’in uzaklaştırmak istediği top Leke James’e çarparak filelerle buluştu. Bu şans golüyle öne geçen Yiğido bu dakikadan sonra disiplinli bir oyunla rakibe fazla şans vermedi. Karşılaşma 1-0 biterken Sivasspor puanını 40’a çıkardı.

Kasımpaşa işi bitirdi

Ligin nispeten iki rahat takımı Antalyaspor ve Kasımpaşa maçında gülen deplasman takımı oldu. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada ikinci yarıda Alanyaspor 49’da Oğuz Aydın ile öne geçti. Ancak 60’ta Djilobodji, 65’te Koita ve 78’de Fall Kasımpaşa’ya 3-1’lik galibiyeti getirdi.

İkinci tura kalmadan bittiİkinci tura kalmadan bitti

Karagümrük, Kayserispor’i iki golle geçti

Ligdeki rahat diğer iki takım Karagümrük ile Kayserispor’un maçında gülen ev sahibi oldu. Karagümrük, ilk yarıda 16 ve 28’de Kerim Frei’nin bulduğu gollerle maçtan 2-0 galip ayrıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.