Başakşehir golcüsüyle geri döndü, evinde kazandı

Süper Lig’in 17. haftasının açılış mücadelesinde Başakşehir konuk ettiği Sivasspor’u geri düştüğü maçta Krzysztof Piatek’in penaltı golleriyle dönüp 3-1 yendi.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Başakşehir'de zafer fitilini Piatek ateşledi.

Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması üstüne ara verilen Süper Lig İstanbul’da yeniden başladı. 17. haftanın açılış mücadelesinde Başakşehir sahasında Sivasspor’u ağırladı.

Mücadele öncesinde gerçekleştirilen seremoni sonrasında Başakşehir Yardımcı Antrenörü Mustafa Keçeli ile üzerlerinde ‘Saygı’ yazan tişörtlerle hakemlerin yanına gelen çocuklar Mete Kalkavan, Deniz Caner Özaral, Mert Bulut ve Fatih Tokail’e çiçek vererek şans diledi.

Dzeko’nun sakatlığı belli oldu: Hamstring…Dzeko’nun sakatlığı belli oldu: Hamstring…

Sivas karşılaşmanın 26. dakikasında Samu Saiz ile 1-0 öne geçti. İlk yarının sonunda penaltı kazanan Başakşehir Polonyalı golcü Piatek’le skoru dengeledi. İkinci yarıya da iyi başlayan İstanbul ekibi 51. dakikada yine penaltıdan Piatek’le golü buldu, öne geçti. Maçın sonucunu 62. dakikada Dimitris Pelkas’ın golü belirledi.

Karşılaşmayı 3-1 kazanan Başakşehir puanını 18’e yükseltirken Sivasspor’la aynı puana geldi. Sivas son 5 Süper Lig maçında üçüncü yenilgisini aldı.

Türk futbolu dibe vurdu! Süper Lig'de başkan takımını sahadan çektiTürk futbolu dibe vurdu! Süper Lig’de başkan takımını sahadan çekti

Maçın ardından konuşan Sivasspor teknik direktörü Servet Çetin hakem eleştirisinde bulunup “Yurt dışında bu kadar hata olmuyor. VAR’a rağmen hatalı kararlar çıkıyor, sıkıntı bu. Hakemlere saygılıyız. Geçen haftaki olayı onaylamıyoruz. VAR olmasına rağmen yapılan hatalar kulüplere zarar veriyor. İnsanlar geriliyor, mutsuz oluyor. Avrupa’da bu kadar olduğunu düşünmüyorum. İstikrarlı kararlar olmuyor. Başka takıma çalınanlar başka bir takıma çalınmadığında sıkıntı yaşanıyor.” dedi. Çetin “Umarım hakemler haklıdır. Öteki türlü bizim için sıkıntı oluyor. Nedense bize çok rahat ve emin çalınıyor düdükler. Umarım hakemler haklılardır. Bizim de canımız yanıyor. Burada 1-0 öne geçmişken puan ya da puanlar alabilirdik.” açıklamasını yaptı. Sivasspor kulüp hesaplarından da hakemler konusunda paylaşım yapıldı.

Otyakmaz’dan isyan

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da gece saatlerinde katıldığı TV programında açıklamalarda bulundu. Başkan “Biz geçen hafta yaşanan kötü olayları milat kabul edip yeni bir başlangıç olmasını ümit ediyorduk. Mete Kalkavan’ın dönem sonuna kadar maç verilmeyeceği söylenmesine rağmen bizim maçımıza Mete Kalkavan atamasına karşı çıkmadık. Ancak bizim bu yapıcı düşüncelerimiz hakemler tarafından yanlış anlaşılmış olacak ki maçın sonucuna etki eden bir dizi hatalar yaptılar. Bunlar kendilerini mi, TFF’yi mi, yoksa Sivasspor’u mu bitirmeye çalışıyorlar… Bu kadar net hatalar olamaz. Kimsenin hakemler adına sözcülük yapıp sonra ilk maçında böyle bir maç yönetme hakkı yok.”  dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.