İlkokul bahçesinde ‘kontrollü yıkım’ dehşeti: Çocukları ağlattılar

Hatay İskenderun’da bir ilkokulun hemen dibindeki ağır hasarlı bina, çocuklar okul bahçesindeyken ‘kontrollü’ olarak yıkıldı. Toz ve binadan saçılan parçalar yüzünden kaçışan çocuklar, deprem travmasını tekrar yaşadı.

Gündem 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Hatay’da depremzedelerin önceki gün ağır hasarlı binaların yıkımı sırasında güvenliğin hiçe sayıldığını anlattığı basın açıklamasından sadece bir gün sonra, bir ‘kontrollü yıkım’ rezaleti daha yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Dumlupınar Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu’nun yanındaki 6 katlı apartman ağır hasar almıştı.

Binanın yıkımı ise kendisi kadar tehlike saçar hale getirildi. Yıkım için etrafı yeterince boşaltmayan ve hatta binanın hemen dibindeki ilkokulun boşalmasını bile beklemeyen yıkım ekibi, ilkokul bahçesine korku saçtı.

Toz bulutu okul bahçesini yuttu

Vinçle yıkılan bina saniyeler içinde yan yatıp yerle bir oldu. Oluşan toz bulutu ve etrafa saçılan parçalar, bu sırada bahçede olan çocukları korkuttu. Tozların bahçeye girmesiyle öğrenciler, koşarak kaçtı. Yaşananlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Deprem travmasını ve can korkusunu tekrar yaşayan çocuklar uzun süre sakinleşemezken, okuldaki öğretmenlerin de yıkım ekibine tepki gösterdiği görüldü.

Valilik: Gerekli işlemler yapılacak

Hatay’da İskenderun Kaymakamlığı, Atatürk İlkokulu yanındaki ağır hasarlı binada paniğe neden olan yıkım işlemi ile ilgili idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Binanın yıkımında kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup, ilk olarak yıkım işlemlerinin denetim ve kontrolünden sorumlu müşavir firma elemanlarına sorumluluk bölgesinden el çektirilmiştir. Ayrıca olayda kusur ya da ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında da idari soruşturmaya müteakip gerekli işlemler yapılacaktır. Benzer görüntülerin bir daha yaşanmaması adına müşavir firma ve konunun diğer muhatapları tarafımızca uyarılmıştır” dendi.

Kontrollü yıkım buysa… 6 katlı bina bomba gibi çöktüKontrollü yıkım buysa… 6 katlı bina bomba gibi çöktü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.