PFDK’dan yine ceza yağdı, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor nasibini aldı

Fenerbahçe ve Sivasspor hakem açıklamaları, Beşiktaş kötü tezahürat ve tribün olayları, Trabzonspor ise anons kullanımı nedeniyle para cezası yedi.

Spor 8 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe yöneticisi Burak Kızılhan'a 39 bin TL para cezası verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a para cezası verdi. Kurul ayrıca Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan’a 39 bin TL para cezası, Sivasspor Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl’e ise 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin TL para cezası verildiğini açıkladı.
Kayserispor’un deplasmanda 1-0 kazandığı Trabzonspor maçında anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici şekilde kullanılmasından bordo mavililere 112 bin TL ceza verildi. Kayserispor ise taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin TL ile cazalandırıldı.

Ankaragücü ve Beşiktaş’a ağır fatura

PFDK, uzun süre sonra deplasman takımı seyircisine izin verilen Ankaragücü – Beşiktaş ve 1-1 biten karşılaşmada iki tarafa da ceza yağdırdı. Başkent ekibine saha olayları için 112 bin, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 105 bin, usulsüz seyirci alımı nedeniyle 300 bin toplam olarak 517 bin TL fatura çıktı. Beşiktaş’a ise çirkin ve kötü tezahürat için 260 bin, saha olayları nedeniyle 112 bin, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 60 bin toplam 432 bin TL ceza verildi.

Beşiktaş taraftarı stada girdi ama Ankara'da husumet bitmediBeşiktaş taraftarı stada girdi ama Ankara’da husumet bitmedi

Fenerbahçe’ye ceza yağdı

Fenerbahçe – Sivasspor maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle KuzeyTribün D blokta yer alan seyircilere yasak geldi. Sarı lacivertlilere resmi internet sitesinde yayınlanan beyanlarda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 400 bin ceza kesildi. Burak Kızılhan’ın resmi internet sitesindeki açıklaması PFDK tarafından 39 bin TL ile cezalandırıldı. Maçtan sonra hakemler hakkında açıklama yapan Sivasspor yöneticisi Gökhün Karagöl ise sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin TL para cezası aldı.

Fenerbahçe’den Pendikspor-Galatasaray maçı tepkisi: Atamayla mesaja örnekFenerbahçe’den Pendikspor-Galatasaray maçı tepkisi: Atamayla mesaja örnek

Pendikspor Başkanı Mahmut Türkoğlu’nun 2-0 kaybedilen Galatasaray maçının ardından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki konuşması da kendisine 300 bin TL’lik fatura çıkardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.