İzmir’de 280 düzensiz göçmen ve yedi göçmen kaçakçısı yakalandı

Düzensiz göçmenler ve göçmen kaçakçılarıyla ilgili operasyonlar yoğunlaşarak sürüyor. İzmir'in dört ilçesinde 280 düzensiz göçmen yakalandı, yasa dışı geçişi organize ettikleri suçlamasıyla yedi kişi tutuklandı.

Gündem 10 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimi döneminde çokça düzensiz göçmenlerin geri gönderileceği vaadi yapılmıştı. Seçimlerin ardından da düzensiz göçmen operasyonları hız kazandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geçen hafta 180 günlük bilançosunu anlattığı toplantıda göçmen kaçakçılığıyla ilgili 3 bin 801 operasyon yapıldığını, operasyonlar sonucunda 6 bin 108 kişinin gözaltına alındığını, 2 bin 110’unun tutuklandığını belirtmişti. Yerlikaya operasyonlarda 173 bin 550 düzensiz göçmen yakalandığını söylemişti. 106 bin düzensiz göçmenin sınırdan geçişinin de engellendiğini vurgulamıştı.

Son 3 ayda 75 bin düzensiz göçmen yakalandı: Pilot uygulama hayata geçiyorSon 3 ayda 75 bin düzensiz göçmen yakalandı: Pilot uygulama hayata geçiyor

Dün İzmir Valiliği de Karaburun, Foça, Bergama ve Dikili ilçelerinde yasa dışı yollarla yurt dışına geçme hazırlığı yapan 280 düzensiz göçmen yakalandığını açıkladı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Göçmenlerin bölgeye götürülmesini ve yurt dışına çıkışını organize ettikleri suçlamasıyla yakalanan yedi kişi ise tutuklandı. Operasyonda iki minibüs, bir otomobil ve bir otobüse de elkondu.

Türkiye düzensiz göçmen sınır dışı etmede Avrupa'yı ikiye katladıTürkiye düzensiz göçmen sınır dışı etmede Avrupa’yı ikiye katladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.