Büyükekşi: EURO 2032’nin bizden alınması söz konusu değil

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Halil Umut Meler'i yumruklamasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. EURO 2032'nin Türkiye'den alınacağına ilişkin iddiaları yalanladı.

Spor 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi'den çarpıcı açıklamalar.

Süper Lig’in 15. haftasında Ankaragücü ve Rizespor karşılaştı. Maç 1-1 bitti. Rizespor’un son dakika golüyle puan aldığı maçın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya indi, hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Meler’in elmacık kemiği kırıldı. Koca ve beraberindeki iki saldırgan tutuklandı. TFF Başkanı Büyükekşi gece yapılan toplantının ardından liglerin süresiz ertelendiğini duyurdu.

Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!

Büyükekşi sabahki toplantının ardından kameralar karşısına geçti. Merak edilen konulardan biri EURO 2032’nin Türkiye’den alınıp alınmayacağıyla alakalı iddiaların doğruluğuydu. Federasyon başkanı “EURO 2032’nin bizden alınması söz konusu değil. UEFA Başkanı Ceferin aradı, ‘Yanınızdayız’ dedi. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyelim. Futbolun doğru şekilde devam etmesi önceliğimiz. Hakemimiz önemli. Hakemlerimizin ruh sağlığı önemli. Bunun için buradayız. Daha sonra gerekli açıklamaları yapacağız” diye konuştu.

 

Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?

Büyükekşi liglerin devamıyla alakalı “Yarın TFF toplantımız var. Yarın yönetim toplantımızda ligin nasıl devam edeceğini, ne kararlar alacağımızı görüşüp daha detaylı bilgiler vereceğiz. Kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bugün temaslarımızı yapalım. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu oldu, iki hafta sonra tekrar aynı hale döndü, bunu kabul etmiyorum” dedi.

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

‘Hocamızın 10 günlük yavrusu var’

Başkan ayrıca “Tüm futbol camiamıza geçmiş olsun. Gerekli açıklamalarımızı yaptık. Bugün Halil Umut Meler hocamızı ziyaret ettik. Dün gece anında hızlı şekilde toplandık. Yine hızlı şekilde buraya geldik. Sağlık durumu iyi. İnşallah yarın taburcu olacak. Hocamızın 10 günlük bir yavrusu var. Bir an önce ailesine gitmek, İzmir’e dönmek istiyor. Bu yapılan saldırı gerçekten hepimizi çok derinden üzdü. Çok üzülüyoruz. Bu tür konularla keşke burada olmasaydık. Biz TFF olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında 2024 Avrupa Şampiyonası’na katıldık. Vatandaşlarımızı onurlandırdık, gururlandırdık. 2032 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği aldık. Bu iş kesinlikle, bu unutulmaması lazım. Bunun bir milat olması lazım. Akşam yeter dedim. Buraya gelmemiz sadece bir geçmiş olsun için değil. Önemli görüşmeler yapacağız. Bakanlarımızla önemli görüşmeler yapacağız. Bu olayın her türlü gerek suçlularının, gerekse sebebiyet veren tüm paydaşlarının tekrar bir kendilerine gelmesini özellikle tüm kamuoyundan talep ediyorum” dedi.

Yumrukçu Faruk Koca savunmasında hakem Meler'i suçladı ama tutuklandı, üstelik Ak Parti'den de atılıyorYumrukçu Faruk Koca savunmasında hakem Meler’i suçladı ama tutuklandı, üstelik Ak Parti’den de atılıyor

Hakemlerin isyanı: Biz maçlara çıkmıyoruz, isterseniz yabancı hakem getirinHakemlerin isyanı: Biz maçlara çıkmıyoruz, isterseniz yabancı hakem getirin

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.