Giresunspor’da Mehmet Birinci siyasilerden yardım istedi

TFF 1. Lig'de zor günler geçiren Giresunspor'da teknik direktör Mehmet Birinci ekonomik sıkıntılar yaşayan kulübün transfer tahtasının açılması için siyasilerden yardım istedi. Birinci bu duruma kötü yönetimlerin neden olduğunu söyledi.

Spor 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Mehmet Birinci'den Giresun için siyasilere çağrı.

TFF 1. Lig’in 15. haftasında Sakaryaspor’a mağlup olan Giresunspor 9 puanla 17. sırada kaldı. Giresun ekibi geçtiğimiz sezon Süper Lig’den düşmüştü ve bu sezon toparlanamadı. Sakaryaspor maçı ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Mehmet Birinci takımın gidişatı hakkında konuştu.

Birinci bugünlere nasıl geldiklerini bildiğini anlattı ve Erzurum deplasmanına giderken yaşadıkları trafik kazasında ölümden döndüklerini belirtti. Deneyimli teknik direktör “Lütfen yalvarıyorum, bu takıma sahip çıkın. Kadromuz kısıtlı, transfer tahtasının açılması için lütfen siyasiler, bize yardım edin. Ben bu toprakların çocuğuyum, bu takımın buralara nasıl geldiğini çok iyi biliyorum, gitmeyelim. Giresunspor Giresun’un markasıdır” dedi.

Zirvede Eyüpspor farkı… Göztepe Stoilov’la mutluZirvede Eyüpspor farkı… Göztepe Stoilov’la mutlu

Birinci “Emin olun Giresun’daki balıkçı Şeref, ayakkabı boyacısı Dursun kadar üzülen belki de yoktur. Dışarıdaki insanlar için, lütfen bu takıma sahip çıkalım. Yönetimleri eleştirmek benim haddim değil ama yönetimlerin yaptığı hatalar bu takımı buralara getirdi. Siyasilere yalvarıyorum, Giresunlu, oranın bir çocuğu olarak, takımı kurtaralım. Çok üzülüyorum” diye konuştu.

Giresunspor alt lige 285 milyon liralık borçla düştü. Başkan Nahid Yamak geçen sezon sonunda yaptığı açıklamada önceki başkanı Hakan Karaahmet’in şahsına bir milyon TL prim yazdığını açıklamıştı. Ayrıca Vedat Muriç transferinden kazanılan paranın da ortada olmadığını belirtmişti. Yamak bunların yanında kulüpte 52 milyon TL’lik usulsüzlük olduğu kaydedilmişti.

Giresunspor'da büyük kavgaGiresunspor’da büyük kavga

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.