Giresunspor’da büyük kavga

Giresunspor'da eski ve yeni başkanlar birbirine girdi. Nahid Yamak, Hakan Karaahmet'i yolsuzlukla suçladı. Karaahmet, ise 'terbiyesiz' dediği Yamak için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Spor 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Nahit Yamak açıklama yaparken gözleri doldu, Hakan Karaahmet sert sözlerle tepki gösterdi.

Süper Lig’e veda eden Giresunspor’da başkan Nahid Yamak ile halefi Hakan Karaahmet tabiri caizse birbirine girdi. Yamak düzenlediği basın toplantısında bir dekont göstererek Karaahmet’in kendisine 1 milyon lira galibiyet primi yazdığını söyledi. Yeşil beyazlıların başkanı Yamak, “1 milyon TL… Eski kulüp başkanına prim vermiş kulüp. Akhisar maçından sonra. O hafta çok iyi oynamış. Kulüp prim çıkışı yapmış eski başkana. 1 milyon TL! Dekontu burada. Tarih 23.06.2021.. Kasa banka raporunda bu başkana verilen prim olarak gözüküyor. Herhalde çok iyi çalışmış ki, prim vermişiz başkana da!” dedi.

Giresun’dan “Küme düşme kaldırılsın” başvurusuGiresun’dan “Küme düşme kaldırılsın” başvurusu

Yamak’ın iddiaları bununla sınırlı kalmadı. Kulüple ilgili denetleme raporlarıyla tespit edilen usulsüzlüklerin savcılığa bildirildiğini söyleyen Yamak, “İlk denetleme raporunda 25-26 milyon lira civarında olan usulsüzlük ikinci denetleme raporunda 52 milyon TL. Kulüpte görünen 52 milyon TL’lik bir usulsüzlük var. Ve bu daha buzdağının görünen yüzü. Bakalım görünmeyen yüzlerinde ne çıkacak, onları da göreceğiz” diye konuştu.

Muriqi’den gelen 61 Euro, 61 TL oldu!

Fenerbahçe’nin Rizespor’dan transfer ettikten sonra İtalya’nın Lazio Kulübü’ne 20 milyon Euro’ya sattığı Vedat Muriq’in Türkiye’de ilk forma giydiği takım Giresunspor’du. 2014-16 arasında yeşil beyazlıların formasını giyen Kosovalı golcünün transferinden kulübe de pay düştü. Yamak bu konuda da şu çarpıcı bilgiyi verdi: “Lazio’dan Vedat Muriqi için Giresunspor Kulübü’ne gelen para 61 bin 683 Euro. Nasıl işleniyor biliyor musunuz? 61 bin 683 TL olarak işleniyor. ”

Konuşması sırasında duygulanan ve gözyaşlarını tutmakta zorlanan Yamak, “Ben bunların hepsinin takipçisiyim. Ben ‘Tribünde ağlayan çocuğun gözyaşıyım, tribündeki taraftarın teriyim’ derken bunu söylemek istiyorum. Bunların hesabını verecekler. Tek başıma kalsam bile bunların hesabını herkes verecek” dedi.

Alma İrfan Can Eğribayat’ın ahını! Giresunspor...Alma İrfan Can Eğribayat’ın ahını! Giresunspor…

Karaahmet: Terbiyesiz adam!

Hakan Karaahmet’in bu iddialara yanıtı sert oldu. Giresunspor’un eski başkanı şunları söyledi: “Nahid Yamak’ın, ‘terbiye’ sınırlarını aşan ‘çirkin’ açıklamalarını şaşkınlıkla izledim. Kaybeden bir insanın ruh hali bozuk olabilir, sağlıklı düşünemiyor olabilir, bunları anlıyorum. Ancak söylediği gerçek dışı ve uydurma iddialar ile ‘haddini’ aşmıştır. Şahsıma yaptığı itibarsızlaştırma saldırılarını yargıya taşıyıp kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğum bilgisini kamuoyuna saygılarımla sunuyorum. Bir kulüp başkanı, aşırı alkollü bir şekilde gece yarısı kulübe gelip, saat 11’de futbolculara konuşma yapamaz. Futbolcular çalışanlar demez mi ‘kardeşim bu halin ne?’ diye. Terbiyesiz adam! Kulüp Başkanı prim mi alır? İnsanda biraz vicdan, biraz karakter olur. Yine mi alkollüsün? Bahsi geçen dekont benim kulübe verdiğim paranın iadesine ait. ‘Kefen giydim diyorsun’. Ne kefeni, savaşamı gidiyorsun?”

İstanbulspor kaldı, Giresunspor Süper Lig'e veda ettiİstanbulspor kaldı, Giresunspor Süper Lig’e veda etti

Giresunspor’un 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra “Fener ağlama” müziği çalındığını hatırlatan Karaahmet, “Fenerbahçe maçında “Fener Ağlama” müziğini kim çaldırdı, belli değil. Fenerbahçe ile ilişkimizi bozdular. Ali Koç, Nahit Yamak’ı aramış, ağzına geleni söylemiş. Ben de Ali Koç ile konuştum ve Giresun adına özür diledim.

Alexis Perez, Giresunspor’dan ayrıldı.

Alexis Perez veda etti

Öte yandan Süper Lig’e veda eden Giresunspor’da bir ayrılık gerçekleşti. Çotanaklar’ın savunmacısı Alexis Perez, Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Wasl Sports Club’a transfer oldu. 29 yaşındaki Kolombiyalı sol stoper bu sezon Giresunspor’da 26 maçta görev aldı ve bir kez de kırmızı kart gördü. Kariyerinde; Uniautonoma FC, Villarreal B, Real Valladolid B, Junior FC, Queretaro FC, Lanus ve Giresunspor takımları bulunan Alexis Perez; Ocak ayında kariyerinde ilk kez Kolombiya A Milli Takımı’na çağrıldı. Giresunspor’da sözleşmesinde ‘takım küme düşerse serbest kalma’ maddesi bulunan Borja Sainz serbest kaldı. Çotanaklar’da bu madde sadece; Borja Sainz’de bulunuyor. Riad Bajic ve Vukan Savicevic’in mukavelesinde böyle bir madde yok.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.