Müjdeler olsun: Scorpions yıllar sonra İstanbul’a geliyor

Rock tarihinin en sevilen topluluklarından Scorpions sekiz yıl sonra yeniden Türkiye'ye geliyor. 23 Mayıs 2024'te Maçka Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşecek konserin biletleri 15 Aralık'ta satışa çıkıyor.

Kültür Sanat 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

2024 konserler açısından bereketli geçeceğe benziyor. Gelecek yıl yolu İstanbul’a düşecek isimlerden biri de Scorpions oldu. Özellikle 1980’li yıllarda tüm dünyada fırtınalar estiren ve birkaç kuşağı etkileyen Alman topluluk 23 Mayıs 2024’te Maçka Küçükçiftlik Park’ta sahne alacak. Grubun efsane albüm ‘Love at First Sting’in 40. yılını kutladığı turne kapsamındaki konserin biletleri 15 Aralık Cuma günü biletix‘te satışta.

‘Still Loving You’, ‘Wind of Change’, ‘Rock You Like a Hurricane’, ‘Send Me an Angel’, ‘Always Somewhere’ ve ‘Born to Touch Your Feelings’ gibi unutulmaz şarkılara imza atan Scorpions 1965 yılında gitarist Rudolf Schenker tarafından Almanya’nın Hannover kentinde kurulduktan bu yana kesintisiz biçimde müzik dünyasında varlığını sürdürdü. Özellikle rock baladı alanında çok sayıda şarkı üreten grup dünyadaki değişimin hem öncülerinden, hem de ilk tanıklarındandı.

Scorpions, Sovyetler Birliği’nde ilkti

1989 yılında yayınlanan grubun solisti Klaus Meine’ın ‘Wind of Change’i Sovyetler Birliği’nde gerçekleşen darbe girişimi ve ardından da dağılma döneminin simge şarkısı olmuştu. Sovyetler’deki dünyaya açılım süreci kapsamında 1989 yılında başkent Moskova’da konser veren Scorpions bunu başarabilen ilk Batılı topluluktu. On binlerce insanın katıldığı konser şarkının adı gibi değişim habercisiydi. 13 Ağustos 1989’daki bu konserden iki yıl sonra bir diğer ilki Metallica gerçekleştirecekti. James Hetfield ve arkadaşları Sovyetler Birliği’nde konser veren ilk Amerikalı grup olacaktı.

1990’lardaki siyasi dönüşümün kültürel yansımasında böylesine tarihi bir role sahip olan Scorpions Latin Amerika’dan Rusya’ya Avrupa’dan Uzak Asya’ya dünyanın dört bir yanında sadık bir dinleyici kitlesine sahip. Topluluk son olarak 22 Şubat 2022’de yaptıkları müziğe bağlılıklarını da onurlandıran albüm ismi ‘Rock Believer’ ile dinleyici karşısına çıkmıştı.

Türkiye'de ilk kez bir tenor stadyum konseri verecek: Andrea Bocelli geliyorTürkiye’de ilk kez bir tenor stadyum konseri verecek: Andrea Bocelli geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.