Bu ilk değil: İşte Türk futbolunda hakeme saldırı vakaları

Türk futbolunda gündem Ankaragücü – Rizespor maçında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın Halil Umut Meler'e attığı yumruk. Ancak bu saldırı Türk futbol tarihinde hakeme yapılan ilk saldırı değil.

Spor 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Faruk Koca'nın Meler'e saldırısı hakeme ilk saldırı değil.

Ankaragücü ve Rizespor arasında oynanan Süper Lig 15. hafta maçı 1-1 berabere bitti. Maçın bitiş düdüğünden sonra sahaya dalan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakem Halil Umut Meler’e saldırdı ve yumruk attı. Hakemin elmacık kemiği kırıldı, Koca tutuklandı. TFF Başkanı Büyükekşi liglerin süresiz ertelendiğini duyurdu.

Hakemlerin isyanı: Biz maçlara çıkmıyoruz, isterseniz yabancı hakem getirinHakemlerin isyanı: Biz maçlara çıkmıyoruz, isterseniz yabancı hakem getirin

Olay Türk futbol tarihindeki ilk hakeme saldırı vakası değil. Öyle ki vahim olayın ardından Beşiktaş’ın eski futbolcusu Josef De Souza geçen sezon aynı stadyumda oynanan Ankaragücü – Beşiktaş maçında olanları hatırlattı. O maçın ardından tribünden atlayan bir taraftar hakem Mete Kalkavan’a doğru depar atmış, taraftarı engelleyen Josef De Souza bir maç ceza alırken Ankaragücü’nün stadı da bir maçlığına kapatılmıştı. Saldırıyı yapan serbest kalmıştı.

 

Yumrukçu Faruk Koca savunmasında hakem Meler'i suçladı ama tutuklandı, üstelik Ak Parti'den de atılıyorYumrukçu Faruk Koca savunmasında hakem Meler’i suçladı ama tutuklandı, üstelik Ak Parti’den de atılıyor

Bundan yedi sene önce Trabzon’da Trabzonspor ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maç Fenerbahçe’nin 4-0 lehine ilerlerken 89. dakikada sahaya atlayan bir taraftar maçın 5. hakemi Volkan Bayarslan’a saldırdı. Olay sonrası güvenlik görevlileri saldırganı uzaklaştırırken hakem Bülent Yıldırım maçı tatil etti. 17 yaşındaki saldırgan polis merkezine götürüldü, ifadesi alındı, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Volkan Bayarslan’a saldırı.

Hakeme saldırı konusu amatör seviyede sürekli tekrar eden bir konu. Bu sezon da Mersin bölgesinde oynanan bir maçta kırmızı kart gören futbolcu hakeme saldırmıştı.

Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?Yumruk gecesinin ‘chat odası’: Hakemlerin WhatsApp grubunda neler oldu?

Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!Meler’e yumruk tüm dünyanın manşetlerinde: Anneciğim Türkler!

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Yumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusuYumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusu

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.