Kaptan Holt’a veda: Andre Braugher 61 yaşında hayatını kaybetti

New York’taki bir polis karakolunun sert görünümlü ancak şefkatli polis şefi Ray Holt’u canlandırdığı 'Brooklyn Nine-Nine' dizisindeki rolüyle tanınan Andre Braugher 61 yaşında hayatını kaybetti.

Kültür Sanat 14 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
'Brooklyn Nine-Nine'da Raymond Holt rolünde Andre Braugher.

‘Brooklyn Nine-Nine’ dizisindeki Kaptan Holt rolüyle tanınan oyuncu Andre Braugher 61 yaşında hayatını kaybetti. Menajeri, ölüm haberini doğruladıktan sonra oyuncunun bir süredir hasta olduğunu açıkladı. Ancak hastalığın ne olduğuna dair bilgi vermedi.

Chicago’da doğan Braugher Stanford Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra The Juilliard School’da tiyatro eğitimi aldı. Braugher, ‘City of Angels’, ‘Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer’, ‘The Gambler’ gibi filmlerde rol almanın yanı sıra tiyatro sahnesinde de izleyicilerin karşısına çıktı. Ancak onu geniş kitlelere duyuran rol, kariyeri boyunca canlandırdığı polis memuru karakteri oldu. Oyuncu 1992’den 1998’e kadar yayımlanan NBC dizisi ‘Homicide: Life on the Street’te canlandırdığı Dedektif Frank Pembleton rolüyle Emmy kazandı.

Son yıllarda ise Andy Samberg’in başrolünde yer aldığı ‘Brooklyn Nine-Nine’daki Kaptan Raymond Holt rolüyle adını geniş kitlelere duyurdu. New York’taki bir polis karakolunun sert görünümlü ancak şefkatli polis şefi Ray Holt’u canlandırdığı bu rol ona iki Eleştirmenlerin Seçimi ödülü, dört de Emmy adaylığı getirdi.

30 yıllık kariyeri boyunca toplam 11 kez Emmy Ödülleri’ne aday gösterilen Braugher ikinci Emmy ödülünü ise 2006’da ‘Thief/Hırsız’ dizisiyle kazandı. Oyuncu son olarak New York Times’ın Harvey Weinstein skandalını ve Hollywood’taki #MeToo (Ben de) anlatan drama filmi ‘She Said’de New York Times yönetici editörü Dean Baquet’i canlandırmıştı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terry Crews (@terrycrews)

Braugher’ın ölüm haberinin ardından birlikte çalıştığı oyuncu, yazar ve yapımcı sosyal medyadan mesajlar paylaştı.

Braugher’ın ‘Brooklyn Nine-Nine’dan rol arkadaşı Terry Crews sosyal medya hesabından Brauher ile çalışmanın kendisine neler kattığını anlattı, ailesine baş sağlığı diledi: “Bizi çok erken terk ettin. Bana çok şey öğrettin. Seni tanıma deneyimi için sonsuza kadar minnettar olacağım. Bilgeliğiniz, tavsiyeleriniz, nezaketiniz ve dostluğunuz için teşekkür ederiz. Bu zor zamanda eşinize ve ailenize en derin başsağlığı diliyorum. Bana iyi yaşanmış bir hayatın nasıl göründüğünü gösterdin.”

‘Brooklyn Nine-Nine’ın bir diğer oyuncusu Chelsea Peretti de setten fotoğraflar paylaşarak “Seninle böyle bir yolculuğa çıktığım için çok şanslıyım. Seni tekrar göremeyecek olmaktan nefret ediyorum” yazdı.

Braugher  1991’de ‘Homicide’ dizisinin setinde tanıştığı oyuncu Ami Brabson’la evlenmişti. Çiftin üç oğlu var.

Klasik Türk Müziği'ni halka ulaştıran Nevzat Atlığ yaşamını yitirdiKlasik Türk Müziği’ni halka ulaştıran Nevzat Atlığ yaşamını yitirdi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler