Keserli cinayet savunması: ‘Küçükken istismar etmişti’

Zonguldak'ta keserle öldürülen Ali Genç cinayetinde iddianame tamamlandı, istenen ceza belli oldu. Şüpheli Fikret Canbaz'ın ifadesini sonradan değiştirdiği de iddianameyle ortaya çıktı.

Gündem 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

E.P. geçen yıl 5 temmuzda Almanya’dan Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki köyüne gelmişti. Tatil için gelen E.P. dedesi Ali Genç’in evine ayak bastığı gün yaşlı adamı yerde hareketsiz yatarken bulmuş, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmişti.

Ali Genç’in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi ve tutuklanan torun E.P. oldu. Ama soruşturma da sürüyordu ve jandarma olay günü evde bulunan sahipsiz bir çift ayakkabının peşine düştü. Üstelik evden giysi de çalındığı belirlendi.

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler şüphelinin Fikret Canbaz olduğunu, ayağında evden aldığı ayakkabı bulunduğunu ve kendi ayakkabılarını evde bıraktığını belirledi.

Suçsuz olduğu anlaşılan torun E.P. serbest bırakıldı. Fikret Canbaz da bu ağustos ayında Zonguldak’tan kilometrelerce uzak Antalya’da tesadüfen , başka bir operasyon sırasında yakalandı. Polis uyuşturucu operasyonu yaptığı bir evde Fikret Canbaz’ı da yakaladı. Canbaz Zonguldak’a getirildi, ifadesi alındı, keşif yaptırıldı ve mahkemece bu suçtan da tutuklandı.

İddianame tamamlandı

Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamenin Zonguldak Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesiyle birlikte Fikret Canbaz’ın verdiği ifadeler de ortaya çıktı. Fikret Canbaz hakkında ‘Tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme’ suçlarından ise 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan iddianamede bir isim daha var: Canbaz’ın azmettirici olduğunu söylediği, telefonu Temenler köyünde sinyal veren O.K. Onun için de ‘Azmettirme’ suçundan aynı hapis cezaları istendi. Bu davada adli kontrol şartıyla serbest kalan O.K. başka bir suçtan tutuklu.

‘Beklerken yemek yedim’

Ali Genç’in başına keserle kafatası bütünlüğü bozulacak şekilde yedi kez vurularak öldürüldüğü belirtilen iddianamedeki ifadesinde Canbaz “Olayı O.K. ile birlikte planladık. Bana ‘Ali Genç çok zengin. Evde kasası var. Arabası var’ dedi. Tuvalet penceresinin yarım açık olduğunu gördüm, oradan girdim. Ali Genç’i beklerken evde su içip yemek yedim. Bulduğum kıyafetlerle kendiminkileri değiştirdim. Gördüğüm sigaraları aldım. Evde keser görüp elime aldım, yaklaşık bir saat Ali Genç’in eve gelmesini bekledim. Işık kapalı olduğu için beni görmedi. Keserle kafasına vurdum, dönerek yere düştü. Düştükten sonra birkaç kez daha vurdum” dedi.

Çaldığı ehliyetle kredi çekmiş

Öldüğünü anladıktan sonra Ali Genç’in cebini karıştırdığını da söyleyen Canbaz’ın “Cebinden araç ruhsatı, telefon ve 100 TL aldım. Kırsal alana kaçarak bir süre dinlendim. Oradan Akpınar köyüne gidip çeşmede yüzümü yıkadım. Daha sonra Çaycuma’da O.K.’yi bekledim, ama gelmedi. Birinden çaldığım ehliyetle Bartın’da 11 bin lira kredi çektim ve Antalya’ya gittim” dediği de iddianamede yer aldı.

İfadesini değiştirdi

Ancak Canbaz neden sonra ifade değiştirdi ve 9 Haziran’da verdiği ifadede küçükken Ali Genç’in cinsel istismarına uğradığını söyledi. Cinayeti bu yüzden işlediğini ileri süren Canbaz daha önce azmettirici dediği O.K.’nin adını da bu kez vermedi. İddianamede ifadesine yer verilen O.K. da kendisini Fikret Canbaz’ı uyuşturucu aldığı için tanıdığını, cinayetle ilgisi olmadığını söyleyerek savundu. Şüpheliler Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Kurye cinayetinde yeni görüntüler: Ancak çarptıktan sonra frene basmışKurye cinayetinde yeni görüntüler: Ancak çarptıktan sonra frene basmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.