Ender Saraç, öz oğlunu tacizden ifade vermiş

Saraç çiftinin boşanma davasında Ender Saraç kendi çocuğunu tacizle suçlanmıştı. 10Haber'e konuşan avukat Altın Mimir, Ender Saraç'ın cuma günü ifade verdiğini söylerken Benan Saraç'ın avukatı Yücel Önder çocuğun ifadesini geri çekmediğini belirtti.

Gündem 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
istismar-iddialarinin-odagindaki-ender-sarac

Televizyon programlarından tanınan doktor Ender Saraç ile eşi Benan Saraç arasındaki boşanma davasına bir istismar iddiası düşmüştü: Ender Saraç kendi oğluna cinsel istismarla suçlanıyordu.

Ender Saraç ve eşi Benan Saraç’ın boşanma süreciyle ilgili süreci “Uzun yılların en utanç verici boşanma davası… Korkunç suçlamalar havada uçuşuyor” başlıklı haberden okuyabilirsiniz.

Habertürk’e konuşan Ender Saraç iddiaları yalanlamış, çocuğun da ifadesini geri çektiğini söylemişti.

Ancak Habertürk’te yer alan bu haber bir süre sonra yayından kaldırıldı.

10Haber’in ulaştığı Benan Saraç’ın avukatı Yücel Önder çocuğun ifadesini geri çekmediğini, aksine daha detaylı bir ifade verdiğini belirtti:

Yargılama devam edecek. Şikayetçi olup olmamak bir şeyi değiştirmez. Korktukları için şikayetçi olmadıklarını söylüyorlar. Çocuk İzleme Merkezi’nde çocuk detaylı şekilde yaşananları anlattı. İfadesini geri çekmedi.”

10Haber’e konuşan Ender Saraç’ın avukat Altın Mimir da söz konusu iddiayla ilgili şunları söyledi: 

Ender Bey cuma günü ifade verdi. Ben çocukla ilgili sürecin basın üzerinden yürütülmesinden rahatsızım. Hukukta hak adliyelerde aranır. Çocuğun karşı tarafça kullanıldığını düşünüyorum. O çocuk okula gidecek.”

Ne olmuştu?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç hakkında sosyal medyada dolaşıma sokulan çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası geniş yankı uyandırmıştı.

Sosyal medyadaki paylaşımlarda Saraç’ın çocuğunun rehber öğretmenine anlattıklarının yazılı hali olduğu iddia edilen bir rapor yer almıştı.

Ender Saraç infial yaratan raporla ilgili olarak konuşmuş, iddiaları kesin bir dille reddederek yaşananların eşiyle boşanma sürecinden kaynaklandığını savunmuştu.

Habertürk’e konuşan ünlü doktor “O görüntüler kesinlikle montaj, annesi çocuğu iftira atmak için kullanıyor” demişti. Saraç oğlunun Çocuk İzlem Merkezi’ne verdiği ifadedeki iddialarını da geri çektiğini söylemişti.

Saraç’ın avukatı da iddialara ilişkin bir açıklama yapmış, “Henüz ergenlik çağına adım atmaya hazırlanan bir evladın bir anne tarafından haksız menfaat elde etmek amacıyla boşanma davasına malzeme edilmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz” demişti.

Bakanlık: Psikososyal süreç başladı

İddialar üzerine Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da devreye girmiş, anne ve çocukla görüşme gerçekleştirildiğini, psikososyal sürecin başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlık açıklamasında çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önüne alınarak yayın yasağı talep edildiği belirtilmişti.

Bakanlık'tan 'Ender Saraç' açıklaması: Bizim için ihbar niteliğindeBakanlık’tan ‘Ender Saraç’ açıklaması: Bizim için ihbar niteliğinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.