Tuzla’da komutanların görev yerleri değiştirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'ndaki teğmenlerin kavgasının ardından okuldaki sıralı amir pozisyondaki komutanların görev yerlerinin değiştirildiği bildirildi.

Gündem 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Milli Savunma Bakanlığı basını bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda Tuzla Piyade Okulu ile ilgili bir soru üzerine konuyla ilgili yeni gelişmeler paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı önceki gün olaya karışan teğmenler hakkında “geçici görevden uzaklaştırma kararı” alındığını açıklamıştı.

‘Görevden uzaklaştırıldı, YDK’ye sevk edildi’

Anadolu Ajansı’nın toplantı haberinde “bakanlık kaynakları”na dayandırdığı yeni açıklamada olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığı, 16 Aralık’ta da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından da açıklama yapıldığı hatırlatılarak şöyle dendi:

“Bahse konu olayda milli anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda ilgili mevzuat çerçevesinde günün anlam ve önemine uygun şekilde davranmamak, Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık içeren söz ve davranışlar, diğer personeli hedef göstermek suretiyle kişileri suç işlemeye teşvik etmek, ağır hakaret ve tehdit gibi hususlar tespit edilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında, inceleme ve araştırmanın emniyetli ve sıhhatli olarak devam etmesi amacıyla olaylara sebebiyet veren personel TSK Disiplin Kanununun 29. Maddesi gereği geçici olarak görevden uzaklaştırılmış ve Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edilmiştir. Ayrıca söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirilmiştir.”

‘Ayırma cezası verilmiş personel yok’

Olaya ilişkin idari soruşturmanın tamamlandığı, adli ve disiplin sürecinin devam ettiği belirtilirken henüz Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ayırma cezası verilmiş personel bulunmadığı da belirtildi.

Tarikat yapılanmalarına ilişkinse “Türk Silahlı Kuvvetleri tüm faaliyetlerini Anayasa ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yürütmektedir. Anayasa ve mevzuata aykırı eylem tespit edilirse tavizsiz ve anında işlem yapılmaktadır” dendi.

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım töreninde Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin daha önce cemaat yapılanması içinde oldukları gerekçesiyle şikayet edildiği, ancak herhangi bir işlem yapılmadığı ortaya çıkmıştı.

Teğmenler tartışmasıyla ilgili yaptığımız haberleri aşağıdaki linkler üzerinden okuyabilirsiniz.

A'dan Z'ye teğmenler kavgası: 10 Kasım'dan bugüne neler yaşandı?A’dan Z’ye teğmenler kavgası: 10 Kasım’dan bugüne neler yaşandı?

Teğmenler, alt devrelerini Nurcu tarikatının toplantısına çağırmışTeğmenler, alt devrelerini Nurcu tarikatının toplantısına çağırmış

A'dan Z'ye teğmenler kavgası: 10 Kasım'dan bugüne neler yaşandı?A’dan Z’ye teğmenler kavgası: 10 Kasım’dan bugüne neler yaşandı?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.