Fenerbahçe son maçta Galatasaray’ı geçti… 2023’ü lider bitirdi

Kadın futbolunda ligde ilk yarı 10 Ocak'a ertlelenen 14. hafta maçları dışında tamamlandı. Haftaya lider giren Galatasaray, ALG Spor deplasmanında kaybedince Adana İdmanyurduspor'u 8-0 yenen Fenerbahçe ilk yarıyı lider kapattı.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fenerbahçeli futbolcular rahat bir galibiyet alırken tribünler keyifliydi.

Kadın futbolunda aynı erkeklerde olduğu gibi şampiyonluk için Fenerbahçe ile Galatasaray mücadele veriyor. Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı nedeniyle 10 Ocak’a 14. hafta dışında ilk yarı maçları tamamladı.

Haftaya Fenerbahçe’nin üç puan önünde 36 puanla lider giren Galatasaray, ALG Spor deplasmanında beklemediği bir yenilgiye uğradı. İlk yarısı 0-0 biten maçta ikinci yarıdan rakibin gollerine engel olamayan sarı kırmızılılar sahadan 4-1 yenik ayrıldı.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi Arda Kardeşler'e emanetFenerbahçe – Galatasaray derbisi Arda Kardeşler’e emanet

Fenerbahçe farklı kazandı

Fenerbahçe ise Adana İdmanyurduspor’u konuk etti. Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde oynanan maçta 22 ve 56’da Coleman, 36 ile 47’de Fatma, 51’deBerg 68. ve 77’de Yağmur, 74’te Cansu’nun golleriyle sarı lacivertliler sahadan 8-0 galip ayrıldı. Puanını 36 yapan sarı lacivertliler gol averajıyla Galatasaray’ı geride bırakarak 2023 yılını zirvede tamamladı.

İkili averajda Galatasaray önde

Ligin ilk yarısında Galatasaray kendi sahasında Fenerbahçe’yi 2-1 yendi. İkili averaj bütün maçlar tamamlandıktan sonra devreye giriyor. Sıralama ligde son maç oynana kadar genel averaja bakılarak yapılıyor.

Galatasaray taraftarı üç yıl sonra Kadıköy'deGalatasaray taraftarı üç yıl sonra Kadıköy’de

10 Ocak’ta lig başlayacak

Kadınlar Süper Ligi’nde maçlar 10 Ocak 2024’te ertelenen 14. hafta maçlarının yapılmasıyla başlanacak. Fenerbahçe, Ataşehir Belediyespor’a konuk olacak. Galatasaray ise evinde Antalyaspor’u ağırlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.