Banksy eseri bu kez de çalındı

Gizemli sokak sanatçısı Banksy eserlerinin başına gelmedik kalmadı. Daha önce eserleri kentsel dönüşüme ve badanaya kurban giden sanatçının Londra'daki son çalışması bu kez de çalındı.

Kültür Sanat 24 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Dünyanın dört bir yanında yaptığı işlerle dikkat çeken Banksy, bu kez de Londra’ya yeni bir eser bırakmıştı. Daha önce Ukrayna’daki savaş bölgesi Borodyanka’da savaş karşıtı çalışmaya imza atan gizemli sanatçının, Londra’daki son eseri çalındı. Londra’nın güneyindeki bir trafik levhasına yaptığı çalışması, tamamlandıktan kısa bir süre sonra ortadan kayboldu.

Banksy eseri sökülüp götürüldü

Banksy’nin Londra’daki bu en yeni çalışmasında İngilizce dur anlamına gelen “Stop” yazılı trafik levhasının üzerinde üç adet insansız hava aracı resmedilmişti. Ancak çalışma gizemli sanatçının sosyal medya hesabında paylaşıldıktan birkaç saat sonra yerinden sökülüp götürüldü. Bölgedeki kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından sanatçının çalışmasının resmedildiği trafik levhasının kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi tarafından sökülüp götürüldüğü ortaya çıktı.

Banksy'nin 1.2 milyon dolarlık ikonik duvar resmi yıkıldıBanksy’nin 1.2 milyon dolarlık ikonik duvar resmi yıkıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.