Özgür Özel’e memleketindeki şehit cenazesinde protesto

TBMM’de 4 partinin ortak bildirisini imzalamayıp terörü kendi bildirisiyle kınadığı için eleştirilerin hedefi olan CHP’nin lideri Özgür Özel, Manisa’daki şehit cenazesinde protesto edildi.

Siyaset 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu’nda 12 şehit verilmesinin acısı da şoku da yurt çapında sürüyor. Kahramanların son yolculuklarına uğurlandığı törenlerde, siyasetin terör üzerinden yaşadığı gerginlik kendini gösteriyor.

TBMM’de Ak Parti, MHP, Saadet ve İYİ Parti’nin imzaladığı terör karşıtı ortak bildiriyi imzalamayıp kendi bildirisini yayınladığı için hükümet tarafından “terör ile arasına mesafe koymamak” ile suçlanan CHP, dün bir şehit cenazesinde de hedefteydi.

Pençe-Kilit’te şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, memleketi Manisa’da son yolculuğuna uğurlandı. CHP lideri Özgür Özel’in de katıldığı törende gerginlik yaşandı.

Özel gelince bir grup tepki gösterdi

Şehit Er Enis Budak’ın cenazesi Saruhan Bey Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Özel’in cenazenin kılınacağı camiye gelmesinin ardından bir grup tarafından protesto edildi. Özel aleyhine protesto edenlere bazı şehit yakanların tepki göstermesi üzerine polis gerilime müdahale etti.

Özgür Özel cenazenin ardından alandan çıkarken vatandaşlardan bazıları “dışarı” diye bağırdı.

Özel, Vali Enver Ünlü’nün makam aracına binerek alandan ayrıldı.

Özgür Özel ile Vali Ünlü’nün bulunduğu makam aracını yumruklayan kişilere, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Öte yandan CHP lideri Özel, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Özel paylaşımında, “Son 24 saatte çok acı haberlerini aldığımız 12 evladımızdan, hemşehrimiz Enis Budak’ı Manisa’da son yolculuğuna uğurladık. Değerli ailesine baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Hepimizin bir kez daha başı sağolsun” ifadelerine yer verdi.

CHP: Kurgulanmış provokasyon

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ise X hesabından yaptığı açıklamada, bunun bir provokasyon girişimi olduğunu söyleyerek, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e Manisa’da, şehidimizin cenazesinde kurgulanmaya çalışılan provokasyon girişimini şiddetle kınıyorum! Sıvası dökülmüş evlerin, ayakkabısı delik babaların, yüreğini acıyla döven anaların ağıtları ile bir memleketi ayakta tutanlar, saraylarında saltanat sürenleri yüceltmek için fidan gibi evlatlarını toprağa vermek istemediler. Unutulmasın ki evlat kendinin olmayınca acıyı yoksula reva görenlerden olmayacak, cenaze, kendi evinden çıkmayınca helva tatlı gelenlerin yanında sıralanmayacağız” dedi.

Aytekin, “Bir önceki İçişleri bakanının dağlarda parmak sayısı kadar terörist kaldı demesine rağmen, iki günde 12 aslan parçasını şehit veriyorsak, karda boranda askerlerimizi pusuya düşürenleri ortadan kaldırmayan siyasete de lanet olsun diyorum! Şehitlerimize yapılan son görevi provoke etmek isteyenler bilmeli ki, 21 yıldır iktidarı yönetenler hesap vermeli ve Türk milletinin Gazi Meclisteki temsilcilerine her şeyi tüm çıplaklığıyla anlatmalıdır ifadelerini kullandı.

Türkiye şehitlerini uğurlarken PKK’ya yönelik operasyonlar yoğunlaştıTürkiye şehitlerini uğurlarken PKK’ya yönelik operasyonlar yoğunlaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.