Bir kadın cinayeti daha: Katil kocanın bahanesi kıskançlık

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 39 yaşındaki Kayhan Barbak 'kıskançlık' bahanesiyle tartıştığı eşi Zehra Barbak'ı bıçaklayarak öldürdü.

Gündem 25 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Kadın örgütlerinin verilerine göre Türkiye’de neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. Katil ise genelde en yakınındaki çıkıyor. Kadınlar en çok eşleri, kardeşleri, babaları hatta oğulları tarafından öldürülüyor. Kadın cinayetleri önlenemiyor. Sabaha karşı İzmir’de yine bir kadın en yakınındaki kişi tarafından öldürüldü, üstelik bahane de tanıdık.

Tekirdağ'da kadın cinayeti: Eski koca itiraf ettiTekirdağ’da kadın cinayeti: Eski koca itiraf etti

Cinayet sabaha karşı 05.00 sıralarında İzmir’in Karabağlar ilçesinde Vatan Mahallesi 9057 Sokak’taki müstakil evde işlendi. Bir çocukları olduğu öğrenilen 37 yaşındaki Zehra Barbak ile eşi Kayhan Barbak arasında iddiaya göre ‘kıskançlık’ nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kayhan Barbak eşini bıçakla yaralayıp olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde kalan Barbak yardım istemek için dışarı çıkıp eşi tarafından bıçaklandığını söyleyebildi. Çevredekiler haber verince olay yerine, sağlık ve polis ekibi sevk edildi, Barbak’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis evdeki kan izlerini takip etti ve Kayhan Barbak’ı suç aleti bıçakla birlikte yakalayıp gözaltına aldı. Kayhan Barbak’ın ilk ifadesi de tanıdıktı: Barbak’ın cinayeti ‘kıskançlık’ yüzünden işlediğini söylediği öğrenildi.

Kadın cinayetinde faili bir kedi ortaya çıkardıKadın cinayetinde faili bir kedi ortaya çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.