Ağlayarak yardım istemişti: Kadını sosyal medya kurtardı

Ağlayarak tehdit edildiğini ve çaresiz kaldığını anlatan kadının videosu sosyal medyada gündem olunca polis ekipleri harekete geçti. Kadını tehdit eden şüpheli gözaltına alındı ve elektronik kelepçe takıldı.

Gündem 30 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Hilal Yılmaz İstanbul’da yaşıyordu ve önceki gün akşam saatlerinde sosyal medyada yayınladığı bir video ile Türkiye’nin gündemine girdi. Çünkü  Hilal Yılmaz o videoda ağlayarak yardım istiyordu ve aslında onun söyledikleri Türkiye’deki birçok kadının yardım çığlığını duyuruyordu. Genç kadının anlattığına göre videoyu bile telefonunu uçak moduna alarak çekebilmişti çünkü telefonuna sürekli arama geliyordu. Arayan ise hep aynı numaraydı ve onu tehdit ediyordu. Polisi aradığını da söyleyen Hilal Yılmaz, “Ben her yerden engelledim hala aynı numara çalıyor. Polisi aradım ‘ben bu adamı kaç kere şikayet ettim. Arabama saldırdı saldınız. Dükkana silahla saldırdı saldınız. Benim evime uzaklaştırma varken saldınız. Daha ne ne bekliyorsunuz? dedim” diyerek o konuşmayı anlattı ve kamuoyuna seslendi: Kimse bir şey yapmıyor farkında mısınız?

Bu video sosyal medyada yayıldı ve özellikle kadınlardan Hilal Yılmaz’a destek mesajları yağdı. Emniyete çağrı yapan kadınlar Hilal Yılmaz’ın can güvenliğinin tehlikede olduğunu vurguladı. Bundan sonra Beykoz ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de harekete geçti ve kısa sürede şüpheli Uğur Çırak’ı yakalayıp gözaltına aldı. Şüpheliyle ilgili yapılan sorgulamada Çırak ve Yılmaz arasında daha önce de ‘hakaret, tehdit, özel hayatın gizliliğinin ihlali’ suçlarından 3 farklı dosya olduğu, Çırak’ın hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu belirlendi. Çırak hakkında, ‘hakaret, tehdit, özel hayatın gizliliğinin ihlali’ suçlarından adli işlem başlatılırken şüpheliye elektronik kelepçe takıldı.

Kadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılarKadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.