Üniversite ibadethanesinde ‘ayakkabı’ tartışması

Kadir Has Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, namaz kılacakları sırada ayakkabılarını ibadethanedeki ayakkabılık yerine öğretim görevlisinin odasının önüne koydu. Öğretim görevlisinin rahatsız olmasıyla başlayan tartışma sosyal medyada gündem oldu.

Gündem 25 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Kadir Has Üniversitesi’ndeki öğretim görevlileri ve bazı öğrenciler arasında ibadethanede tartışma çıktı. Namaz kılmak için ibadethaneye giden öğrencilerin, ayakkabılarını kapısına bırakmalarına tepki gösteren bir öğretim görevlisi, “İçeride ayakkabılık varken neden benim kapımın önüne bırakıyorsunuz?” dedi. Öğrenciler ise öğretim görevlisinin ibadethaneye ayakkabıyla girmesine karşı çıktı.

Sosyal medyada bir öğretim görevlisinin, ibadethanede ayakkabılık bulunmasına rağmen namaz kılan öğrencilerin çantalarını kapısının önüne koyulmasına tepki göstermesinin ardından yaşanan tartışma gündem oldu.


Tartışma sırasında öğrenciler, mescidin kendilerine ait olduğunu savunurken ayakkabı ve çantalarını nereye koyacaklarına kendilerinin karar vereceğini söylerken tartışmanın tarafı olan öğretim görevlisi “Ben odamın önünde 18 tane kokan ayakkabı görmek zorunda mıyım?” diye cevap verdi.

Uzun süren tartışmada, öğretim görevlisinin ibadethaneye ayakkabıyla girmesine öğrenciler tepki gösterdi. Öğretim görevlisi, “Burası ibadethane. seccadeye basmıyorum. Burada duruyorum” dedi.

Ayrıca tartışmada öğretim görevlileri namaz kılan öğrencilere, bulundukları alanın ‘mescit’ değil ‘ibadethane’ olduğu anlatırken olay yerine güvenliğin gelmesinin ardından tartışma sonlandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.