‘Kızıl Goncalar’ın yapımcısı Faruk Turgut: Bize savaş açtılar

İsmailağa Cemaati'nin hedef göstermesinden sonra RTÜK'ün inceleme başlattığı ve çekim izinleri iptal edilen 'Kızıl Goncalar' dizisinin yapımcısı Faruk Turgut yaşananlarla ilgili konuştu: "Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Kültür Sanat 27 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Özgü Namal ve Özcan Deniz 'Kızıl Goncalar'ın başrollerini paylaşıyor.

İsmailağa Cemaati’nin hedef göstermesinden sonra RTÜK’ün inceleme başlattığı Fox TV’de yayımlanan ‘Kızıl Goncalar’ın çekim mekân izinleri iptal edilmişti. 10Haber ‘Kızıl Goncalar’ çekim ekibinin mekân arayışı nedeniyle çekimlerin durduğunu dün duyurmuştu.

Hedef göstermelerin ardından engellerle karşılaşan Gold Film imzalı dizinin yapımcısı Faruk Turgut mücadele etmeye devam edeceklerini ve yeni mekanlar bulacaklarını söyledi. Başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz’in yer aldığı diziye son engel Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelmiş, bizzat bakanlık talimatıyla hastane sahnelerinin çekildiği Okmeydanı Darülaceze’deki çekim izinleri iptal edilmişti.

Yapımcı Faruk Turgut her koşulda çekimlere devam edeceklerini söylüyor.

Turgut sosyal medya hesabından Darülaceze’nin kendilerine gösterdiği iptal gerekçesini paylaştı, mekâna ayda 200 bin lira ödediklerini söyledi. Devam eden paylaşımında ise “Biz her koşulda mekân bulup çekimlerimize devam ederiz. Bizimle birlikte keyifli zaman geçiren Darülaceze sakinlerine yazık oldu” dedi.

‘Bize savaş açtılar’

Turgut 12punto’dan Arif Hür’e verdiği demeçte diziyi çekmek için mücadele edeceklerini ve her koşulda çekimlere devam edeceklerini şu sözlerle anlattı:

“Bu mekânların ücretini ödedik, kontratlar yaptık ama sorunlar yaşıyoruz. Aslına bakarsanız bu bana ders oldu. Bir daha devletle bağlantılı hiçbir yere girmeyeceğim. Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu engellemeler bizi 10 milyon TL’lik zarara uğratacak ama sağlık olsun. Aslanlar gibi yeni mekanlar bulacağız.”

‘Olacakları hesaplayarak yola çıktım’

Dizinin hedef gösterilmesinin kendilerini olumsuz etkilemediğini söyleyen Turgut bu tür tepkiler alacaklarını başından beri bildiğini anlattı:

“Bu durum beni motive ediyor. Olacakları hesaplayarak yola çıktım. Yılmayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz. Zaten korkuyla veya tehditle yılacak bir adam değilim. Eğer korkak olsaydım bu işleri yapmazdım. İnsanları uyutan diziler çeker, suya sabuna dokunmadan bu mesleği yapabilirdim. Ama karakterime yakışmazdı.”

Başrol Özgü Namal, Namal 2015’te oyunculuğa ara verme kararı almış, Muğla’ya yerleşmişti. ‘Kızıl Goncalar’ onu ekrana döndüren proje oldu.

‘Ceza vermeleri ekmeğime yağ sürer’

40 yıldır yapımcılık yaptığını söyleyen Turgut diziye yönelik tepkilerin ve olası bir RTÜK cezasının da işine geleceğini düşünüyor:

“Türkiye sosyolojisine objektif şekilde ayna tutmaya çalışıyorum. Gerçekler konuşulmalı, bunları yok sayarak bir yere varamayız. Ama biz de maalesef gerçekler halının altına süpürülüyor. Böyle bir sorunumuz var. Ben bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve düzenine olumsuz bir şey gelsin diye iş yapmıyorum.

Diziyi iki bölüm izleyip ahkam kesmek nasıl bir mantıktır? Geçen yıl Kızılcık Şerbeti’ne de ceza verdiler, diziyi duymayan kalmadı. İnşallah RTÜK bize de ceza verir. Benim ekmeğime yağ sürer, umarım biraz daha köpürtürler.”

İnanç ve fikir ayrılıklarına rağmen evlat söz konusu olduğunda anneliğin ve babalığın birleştirici gücünün altını çizen dizinin oyuncu kadrosunda Namal ve Deniz’in yanı sıra Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehra Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar yer alıyor. ‘Kızıl Goncalar’ her pazartesi saat 20.00’de Fox TV’de yayınlanıyor.

İsmailağa Cemaati kampanyasına RTÜK'ten hızlı refleks: 'Kızıl Goncalar'a inceleme başlatıldıİsmailağa Cemaati kampanyasına RTÜK’ten hızlı refleks: ‘Kızıl Goncalar’a inceleme başlatıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.